MotoGP Motegi terugblik

Vorige week vroegen we sportredacteur Marien naar zijn voorspelling voor de MotoGP in Motegi:

“Zonder naar het weer te kijken, had ik direct Marc Marquez gezegd. Omdat het Motegi is en omdat hij na Aragon zo veel zelfvertrouwen heeft opgedaan. Maar er wordt drie dagen hele dikke, vette regen voorspelt en dat maakt het in dit stadium van het kampioenschap altijd interessant. De WK-koploper mag nu namelijk geen fouten meer maken en dus geeft dat kansen voor de rest. En daarbij denk ik meteen aan Cal Crutchlow. Ik weet dat hij twee lastige races heeft gehad waarin niet fit was, maar we hebben drie weken rust gehad en dit is Japan. Het zou voor Crutchlow, voor zijn team en voor Honda het perfecte moment zijn om op Motegi te winnen. Want als Honda iets niet wil, dan is het dat of Yamaha of Ducati er met 25 punten vandoor gaat. En juist die twee merken moeten nu alles of niets spelen in het kampioenschap.”

“Ook voor Bo kan de regen zeer gunstig uit pakken. Vermogen speelt dan een veel kleinere rol en dat is wel zo lekker als je op een KTM zit. Daarnaast komt het op een natte baan aan op de rijder en we weten allemaal dat Bo een ongekend getalenteerde rijder is. KTM is er – in het land van Honda – in ieder geval op gebrand op terug te slaan, nadat Honda ze al heel het jaar achter de feiten aan laat rijden.”

We vroegen Marien naar een terugblik:

“Dat ik er naast zat met mijn voorspelling, kan mij na zo’n weergaloze race echt helemaal niets schelen. Normaal zijn de verschillen in regenraces groot, maar nu was het zo klein dat een droge race op Motegi onmogelijk net zo spannend had kunnen zijn. Elf punten staat Marquez nog maar voor… De complottheorieën over de komende drie races beginnen inmiddels bizarre wendingen aan te nemen, maar daar wil ik liever allemaal niet aan denken. Ik hoop echt dat Marquez en Dovizioso net als op Motegi op Phillip Island, Sepang en Valencia te snel zijn voor de rest zodat de twee het onderling kunnen gaan uitmaken wie de beste van 2017 is. En als het even kan drie keer in de laatste bocht!” 

“Na de eerste twee vrije trainingen dacht ik echt dat Bo het helemaal kwijt was en dat het weekeinde op een ramp zou uitdraaien. Gelukkig viel dat uiteindelijk allemaal wel mee, want met een top-10 doe je het nooit slecht. Echt goed ook niet en dat is iets dat Bo als geen ander weet. Phillip Island dan maar!”

STAND IN HET WK

MotoGP

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Marc MARQUEZ

Honda

SPA

244

2

Andrea DOVIZIOSO

Ducati

ITA

233

3

Maverick VIÑALES

Yamaha

SPA

203

4

Dani PEDROSA

Honda

SPA

170

5

Valentino ROSSI

Yamaha

ITA

168

 

Moto2

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Franco MORBIDELLI

Kalex

ITA

256

2

Thomas LUTHI

Kalex

SWI

232

3

Alex MARQUEZ

Kalex

SPA

180

4

Miguel OLIVEIRA

KTM

POR

166

5

Francesco BAGNAIA

Kalex

ITA

143

 

Moto3

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Joan MIR

Honda

SPA

271

2

Romano FENATI

Honda

ITA

216

3

Aron CANET

Honda

SPA

184

4

Fabio DI GIANNANTONIO

Honda

ITA

146

5

Jorge MARTIN

Honda

SPA

135

14

Bo BENDSNEYDER

KTM

NED

55

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.