13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Motorcrossers in Noord-Holland zijn het zat

De motorcrossers in Noord-Holland zijn het zat, meldt het Noordhollands Dagblad. Na het sluiten van de tijdelijke crossbaan in Den Helder zitten ze opnieuw zonder locatie. Uit protest kondigen ze aan opnieuw te gaan ’wildcrossen’ tot dat de politiek met een oplossing komt.

Enkele tientallen motorcrossers kwamen onlangs samen op een braakliggend terrein van glastuinbouwbedrijventerrein Agriport in de Wieringermeer. Leden van crossverenigingen uit Den Helder, Niedorp, Alkmaar en Wijdewormer waren voor het verder geheim gehouden evenement uitgenodigd.

De actievoerders kondigen aan de komende tijd vaker te willen gaan wildcrossen. “We moeten wel weer willen we onze sport een beetje kunnen beoefenen. In Noord- en Zuid-Holland is er na de sluiting van Den Helder geen crossbaan meer. Dus zijn we nu aangewezen op banen in het oosten van het land, Brabant en Limburg. Dat is geen doen’’, stelt de organisator van de cross op Agriport, die anoniem wil blijven.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen