Motorcrossers in Noord-Holland zijn het zat

De motorcrossers in Noord-Holland zijn het zat, meldt het Noordhollands Dagblad. Na het sluiten van de tijdelijke crossbaan in Den Helder zitten ze opnieuw zonder locatie. Uit protest kondigen ze aan opnieuw te gaan ’wildcrossen’ tot dat de politiek met een oplossing komt.

Enkele tientallen motorcrossers kwamen onlangs samen op een braakliggend terrein van glastuinbouwbedrijventerrein Agriport in de Wieringermeer. Leden van crossverenigingen uit Den Helder, Niedorp, Alkmaar en Wijdewormer waren voor het verder geheim gehouden evenement uitgenodigd.

De actievoerders kondigen aan de komende tijd vaker te willen gaan wildcrossen. “We moeten wel weer willen we onze sport een beetje kunnen beoefenen. In Noord- en Zuid-Holland is er na de sluiting van Den Helder geen crossbaan meer. Dus zijn we nu aangewezen op banen in het oosten van het land, Brabant en Limburg. Dat is geen doen’’, stelt de organisator van de cross op Agriport, die anoniem wil blijven.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.