zaterdag 15 juni 2024

Natte kick-off voor Talent Cup 600

De eerste wedstrijd van het Talent Cup 600-seizoen is verreden onder zeer natte omstandigheden tijdens de ONK Paasraces op het TT Circuit Assen. Een mooie gelegenheid om de regenbanden testen. Voor de meesten van de Talent Cup 600-coureurs was het de eerste keer op deze speciale banden.

Maar dit kon echter de spanning niet drukken in de race! Vooral in de kopgroep was het een hevige strijd. Martijn Polinder, Mick Jansen en Joël Wienen maakten het elkaar erg lastig. Totdat Joël in de Strubben een foutje maakte. Hij moest Mick en Martijn laten gaan, die daarna het gevecht met elkaar aan gingen. Uiteindelijk liet Mick blijken dat hij deze dag de sterkste was op de baan. Joël reed daarachter moederziel alleen rustig zijn 12 ronden uit en eindigde op een mooie derde plaats.

In de middengroep zorgden teamgenoten Jaco Boonen en Ricardo van Duijn voor een interessante race. Terrel Bivens probeerde nog aan te sluiten, maar kon de snelheden van zijn concurrenten niet volhouden. Terwijl de baan aan het einde van de wedstrijd veranderde in een zwembad, bleven Jaco en Ricardo stuivertje wisselen. Jaco kon zijn teammaatje voorblijven en eindigde net naast het podium op een vierde plek.

Achteraan konden Tommy Sentges, Jerrey Duits, Mervyn Verploegen en Manuël Wienen lastig in hun ritme komen. Door een aantal foutjes van de achterblijvers, raakten ze de aansluiting compleet kwijt. Tommy deed nog een poging om iets sneller rond te gaan, maar dit mislukte. Hij ging onderuit in de Strubben. Gelukkig bleef hij ongedeerd, zette vervolgens een tandje bij en kon voor Jerrey eindigen op een 6e plek.

Mick Jansen (1): “In het begin van de race heb ik eerst Martijn een tijdje gevolgd. Ik lette op zijn sterke en zwakke punten en zocht naar een mogelijkheid om hem te passeren. In de derde ronde besloot ik er langs te gaan. Daarna probeerde ik een gat te slaan. Dit mislukte doordat de versnelling eruit schoot. Toch kon ik Martijn voorblijven. Ik ben enorm blij met deze overwinning!”

Martijn Polinder (2): “Mijn geheim? Gewoon… gasgeven! Nee hoor, ik heb deze winter veel getraind op fysiek gebied. Daarnaast heb ik heel veel geleerd van de zomertraining met ex-GP-coureur Hugo van den Berg. Het is erg fijn dat we dit jaar met regenbanden mogen rijden in de Talent Cup 600. Dit gaf meteen vertrouwen! Ik denk dat dit een zeer goede come-back is, na mijn enigszins mislukte debuut in 2011.”

Joël Wienen (3): “In het begin kon ik aansluiten bij Mick en Martijn. Helaas maakte ik een foutje in de Strubben, waardoor ik een groot gat liet vallen. Daarna heb ik eigenlijk alleen nog maar in m’n eentje gereden. Dat was saai. De race duurde daardoor ook heel lang voor mij. Maar ik ben natuurlijk wel enorm trots op mijn podiumplek!”

Ondanks het slechte weer tijdens deze eerste race van het seizoen, bleven de tijden dicht bij elkaar. Dit belooft veel spannende momenten in de volgende wedstrijden! Het eerst volgende evenement wordt verreden op 28 april op TT Circuit Assen.

Foto: Ad Kievit

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen