maandag 15 april 2024

Nederlands MX of Nations team mikt op de top

Het Nederlandse MX of Nations team is twee dagen bijeen geweest in Lierop voor teambuilding en simulatie van het MX of Nations-wedstrijdweekend. Alle geselecteerden, wereldkampioen Jeffrey Herlings vanwege feestelijkheden vanaf dag twee, plus de back-up rijders waren op de zandbaan van Lierop aanwezig. De begeleiding bestond naast bondscoach Hartman verder uit KNMV-trainer Carlo Hulsen en Martijn Spliethof van de KNMV motocross-commissie en tijdwaarneming.

De motocrossers bootsten op de eerste dag de tijdtraining en kwalificaties na. Op de tweede dag volgden de trijdstraining en twee manches (30 minuten + 2 ronden). Marcel Hartman: “Het is een check. De jongens willen weten of ze nog steeds over de juiste vorm beschikken en wij willen in Lommel met het sterkste team aan de start komen.”

Marcel Hartman is zeer positief over de kansen van het Nederlandse MX of Nations-team op 30 september in Lommel: “Als iedereen fit en in vorm blijft, dan denk ik dat we met dit team op een Top 5 moeten mikken. Als alles goed in de plooi valt, dan denk ik dat we ook nog wel aan het podium kunnen denken. Je kunt dan echter niks laten liggen, daar zijn de verschillen veel te klein voor. De jongens moeten er gewoon vol voor gaan en dan hebben we kans.”

Naast Herlings (open klasse) rijden in ook Marc de Reuver (MX2) en Glenn Coldenhoff (MX2). Een sterkte groep, die zeker kans heeft in het zware zand van het Belgische Lommel.

Bron: KNMV

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen