maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nicky Hayden vervangt Pedrosa

Dani Pedrosa vloog in een vrije training op het circuit van Motegi met een flinke highsider van de baan. Hij hield hier een sleutelbeenbreuk aan over en vloog dezelfde avond terug naar Spanje om daar geopereerd te worden. Pedrosa is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Vandaag ondergaat hij een laatste check, maar racen zit er nog even niet in. Niemand minder dan Nicky Hayden zal de Spanjaard vervangen op Philip Island. 

Nicky Hayden reed zijn laatste jaren in de MotoGP op een Ducati (en nog even op een CRT-Honda), maar beleefde er zijn hoogtijdagen op een fabrieks-Honda. De MotoGP-kampioen van 2006 is enthousiast over opnieuw plaatsnemen op een fabrieks-Honda. Hoewel Hayden op het circuit van Aragon al inviel op een Honda, is een fabrieksmachine natuurlijk iets anders. “Het is hard werken, maar het is een kans. Tien jaar na mijn kampioenschapstitel terugkeren op mijn droommotor”, aldus Hayden. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen