maandag 15 juli 2024

Nicky Hayden vervangt Pedrosa

Dani Pedrosa vloog in een vrije training op het circuit van Motegi met een flinke highsider van de baan. Hij hield hier een sleutelbeenbreuk aan over en vloog dezelfde avond terug naar Spanje om daar geopereerd te worden. Pedrosa is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Vandaag ondergaat hij een laatste check, maar racen zit er nog even niet in. Niemand minder dan Nicky Hayden zal de Spanjaard vervangen op Philip Island. 

Nicky Hayden reed zijn laatste jaren in de MotoGP op een Ducati (en nog even op een CRT-Honda), maar beleefde er zijn hoogtijdagen op een fabrieks-Honda. De MotoGP-kampioen van 2006 is enthousiast over opnieuw plaatsnemen op een fabrieks-Honda. Hoewel Hayden op het circuit van Aragon al inviel op een Honda, is een fabrieksmachine natuurlijk iets anders. “Het is hard werken, maar het is een kans. Tien jaar na mijn kampioenschapstitel terugkeren op mijn droommotor”, aldus Hayden. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen