Nicky Hayden vervangt Pedrosa

Dani Pedrosa vloog in een vrije training op het circuit van Motegi met een flinke highsider van de baan. Hij hield hier een sleutelbeenbreuk aan over en vloog dezelfde avond terug naar Spanje om daar geopereerd te worden. Pedrosa is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Vandaag ondergaat hij een laatste check, maar racen zit er nog even niet in. Niemand minder dan Nicky Hayden zal de Spanjaard vervangen op Philip Island. 

Nicky Hayden reed zijn laatste jaren in de MotoGP op een Ducati (en nog even op een CRT-Honda), maar beleefde er zijn hoogtijdagen op een fabrieks-Honda. De MotoGP-kampioen van 2006 is enthousiast over opnieuw plaatsnemen op een fabrieks-Honda. Hoewel Hayden op het circuit van Aragon al inviel op een Honda, is een fabrieksmachine natuurlijk iets anders. “Het is hard werken, maar het is een kans. Tien jaar na mijn kampioenschapstitel terugkeren op mijn droommotor”, aldus Hayden. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.