vrijdag 27 januari 2023

NOC*NSF nominatie Herlings

Jeffrey Herlings is als enige motorsporter genomineerd voor een prijs bij het NOC*NSF Sportgala 2012. Dit meldt de KNMV. De wereldkampioen MX2 heeft een nominatie verdiend in de categorie Young Talent, waarin hij het moet opnemen tegen de BMX-ster Laura Smulders en de atleet Tim Dekker.

In 2010 reikte Lotto voor het eerst de Young Talent Award uit. Toen won Dimi de Jong (snowboarden, halfpipe). Een jaar later ging Daphne Schippers (atletiek) er met de award vandoor. 

Dit jaar zal dus opnieuw de Young Talent Award worden uitgereikt. De Nederlandse topsportbonden droegen daartoe de kandidaten voor. Een onafhankelijke vakjury selecteerde uit deze voordrachten vervolgens drie genomineerden. Op dinsdag 18 december worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse gala in de RAI in Amsterdam.

De KNMV had naast Herlings Daniël Willemsen, als tienvoudig wereldkampioen zijspancross, gekandideerd voor Sportman van het Jaar maar dat feest ging helaas niet door. Schaatser Stefan Groothuis, surfer Dorian van Rijsselberge en turner Epke Zonderland gaan uitmaken wie dat wordt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen