Mooi eerbetoon aan Simoncelli

In het Italiaanse Latina stonden ze dit weekend nogmaals stil bij de dood van Marco Simoncelli. En ditmaal werd dat op snelle wijze gedaan, namelijk door een supermoto-race waarvan de opbrengst naar het Marco Simoncelli Foundation gaat. Zaterdag was de kwalificatie voor de endurance-race van 58 ronden die voor zondag gepland stond.

Aan de Sic Supermoto Day deden veel sterren mee uit de MotoGP en WK Superbike. De pole position was in handen van het Britse Supermoto-duo Matt Winstanley en Christian Iddon.  En dag later was het echter Andrea Dovizioso, die samen met Mauno Hermunen, won. Dovizioso? Jazeker! Inderdaad best vreemd want de Italiaan kon een aantal dagen daarvoor niet rijden tijdens de Ducati-test op Jerez.

Valentino Rossi en veelvoudige wereldkampioen  Supermoto Thierry van de Bosch vormden op papier het sterkste team maar wisten slechts derde te worden, achter Winstanley en Iddon. In totaal kwamen er 5.000 man kijken. Hoe hoog de opbrengst is, wordt later bekend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.