zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Mooi eerbetoon aan Simoncelli

In het Italiaanse Latina stonden ze dit weekend nogmaals stil bij de dood van Marco Simoncelli. En ditmaal werd dat op snelle wijze gedaan, namelijk door een supermoto-race waarvan de opbrengst naar het Marco Simoncelli Foundation gaat. Zaterdag was de kwalificatie voor de endurance-race van 58 ronden die voor zondag gepland stond.

Aan de Sic Supermoto Day deden veel sterren mee uit de MotoGP en WK Superbike. De pole position was in handen van het Britse Supermoto-duo Matt Winstanley en Christian Iddon.  En dag later was het echter Andrea Dovizioso, die samen met Mauno Hermunen, won. Dovizioso? Jazeker! Inderdaad best vreemd want de Italiaan kon een aantal dagen daarvoor niet rijden tijdens de Ducati-test op Jerez.

Valentino Rossi en veelvoudige wereldkampioen  Supermoto Thierry van de Bosch vormden op papier het sterkste team maar wisten slechts derde te worden, achter Winstanley en Iddon. In totaal kwamen er 5.000 man kijken. Hoe hoog de opbrengst is, wordt later bekend.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen