13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

Ook Sykes blijft

Als ze bij Kawasaki één ding begrepen hebben, dan is het de uitspraak ‘never change a winning team’ en dat doen ze dan ook niet, want naast het bijtekenen van Jonathan Rea, zijn ze nu ook met Tom Sykes een verlenging overeengekomen. De Engelsman blijft nog zeker twee seizoenen in het groen.

De wereldkampioen van 2013 onderstreept daarmee zijn relatie met het merk, waar hij al sinds 2010 voor uitkomt. Zijn World Superbike-debuutjaar met Yamaha in 2009 werd overschaduwd door de ongenaakbare Ben Spies – die wereldkampioen zou worden dat seizoen – maar een overstap naar Kawasaki zou uiteindelijk soelaas bieden.

Al duurde het wel tot de 2011 ZX10R in zijn handen kwam, maar dat seizoen wist de man uit Yorkshire al zijn eerste overwinning te pakken. De drie seizoenen van 2012 tot 2014 zouden vervolgens echt de zijne worden, met als kers op de taart het wereldkampioenschap in 2013. In 2012 en 2014 werd Sykes tweede in de eindstand.

CONCURRENTIE
Zijn meest directe concurrent deed zich vorig jaar aan in de vorm van teamgenoot Jonathan Rea, die bij zijn eerste seizoen op de ZX10R meteen met het kampioenschap aan de haal ging. Sykes moest uiteindelijk zelfs Chaz Davies voor hem dulden en werd derde in de eindstand.

Dit seizoen staat hij daarentegen fier tweede, zij het nog steeds achter een ongenadeloos snelle Jonathan Rea. Maar de Engelsman heeft dus nu nog twee seizoen op hetzelfde materiaal als de Noord-Ier, om te laten zien dat hij niet voor niets ook een Superbike-wereldkampioen is.

Foto’s: KRT en 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen