ECSTAR Suzuki compleet: Rins tekent

Alex Rins sluit komend seizoen aan bij het ECSTAR Suzuki MotoGP-team naast Andrea Iannone die van Ducati overkomt naar het Japanse fabrieksteam. Op die manier heeft Suzuki een ervaren en snelle man naast een jeugdige en snelle man.

Men name daarom viel Aleix Espargaró weinig te verwijten dat hij openlijk kritisch was op de plotse aanstelling van Iannone bij het team. Hij wist immers dondersgoed dat Suzuki een jeugdige rijder naast een ervaren man wilde en aangezien Iannone al de ervarene was, wist hij dat er stront aan de knikker was.

Zo pijnlijk als het nieuws voor Espargaró moest zijn, heeft Rins precies wat hij wilde. De Spanjaard heeft namelijk al meermalen aanbiedingen van Tech3 Yamaha afgehouden heeft, ondanks de voor de hand liggende match met Monster Energy wat zowel persoonlijk sponsor van Rins als naamsponsor van Tech3 is. Rins wilde namelijk graag een fabriekszitje en bij voorkeur een competitieve ook. De keuze voor Suzuki is inmiddels niet alleen logische, maar ook een prima besluit.

FELBEGEERDE
Een andere man die aasde op de felbegeerde tweede GSX-RR, was Johann Zarco. De Fransman had naar verluidt al een optie getekend voor komend seizoen, wat ook een deelname aan de Suzuka 8 Uren met Yoshimura Suzuki betekende. Onlangs nog testte Zarco in Japan voor Suzuki, maar kort daarna zou hij zijn plannen voor de 8 Uren geannuleerd hebben. Geen succes daar dus, maar Zarco schijnt eveneens bij Tech3 in beeld te zijn. Een Fransman in een Frans team, klikt niet onlogisch.

Denk overigens maar niet dat Espargaró wel bij de pakken neer gaat zitten, want die wordt momenteel in verband gebracht met het laatst overgebleven fabriekszitje naast Sam Lowes bij Aprilia.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?