Pedercini’s nieuwe aanwinst komt uit Qatar

De sympathieke Lucio Pedercini heeft zijn team compleet voor 2016 en zijn rijdersduo is opvallend genoeg aangevuld door de komst van Saeed Al Sulaiti. De 30-jarige coureur uit Qatar maakt zijn debuut in het Superbike WK en is de eerste full-time WK Superbike-rijder uit Qatar.

Al Sulaiti wordt gesteund door de Qatari motorsportbond QMMF, wat inhoudt dat het Italiaanse Kawasaki-team in ieder geval wat minder zorgen heeft op financieel gebied. Geen vervelend nieuws, want Pedercini heeft een reputatie hoog te houden, dat hij met zijn privateerploeg sinds de oprichting als 500cc GP-team in 1993 geen race heeft hoeven missen. In het WK Superbike is dit een uniek record.

Van het najaar sprak onze WK Superbike-redacteur Marien Cahuzak Lucio Pedercini nog, en toen sprak de Italiaan over de financieel zware last het team met de kop boven water te houden. Ga maar na dat Team Pedercini Racing verleden jaar bestond uit slechts vier man full-time personeel, die Superbike-rijders David Salom en Christophe Ponsson begeleidden. De rest van het team bestond uit semi-vrijwilligers. 

Met de komst van Al Sulaiti zal Pedercini dan ook niet alleen hopen op sportief succes, maar ook dat het financieel wat meer voor de wind gaat. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar financiele zekerheid is wel zo fijn.

Pedercini kon 7 december jongstleden tweevoudig Stock 1000-kampioen Sylvain Barrier al bekend maken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?