Pedro Acosta in beeld: Historie vanuit de pitstraat

Je moet het zien om te geloven, maar zelfs als je het hebt gezien, is het moeilijk te geloven wat Pedro Acosta flikte tijdens de tweede Moto3-race van 2021 in Qatar. Na de vrije trainingen op vrijdag kreeg Acosta, met nog een aantal rijders, te horen dat hij de wedstrijd vanuit de pitstraat zou moeten starten omdat hij in de tweede vrije training veel te langzaam reed tussen bocht 15 en 16, terwijl hij aan het wachten was op een ideale slipstream. Na de eerste ronde had Acosta een achterstand van meer dan elf seconden en leek een punt al een wonder, ...
Je moet het zien om te geloven, maar zelfs als je het hebt gezien, is het moeilijk te geloven wat Pedro Acosta flikte tijdens de tweede Moto3-race van 2021 in Qatar. Na de vrije trainingen op vrijdag kreeg Acosta, met nog een aantal rijders, te horen dat hij de wedstrijd vanuit de pitstraat zou moeten starten omdat hij in de tweede vrije training veel te langzaam reed tussen bocht 15 en 16, terwijl hij aan het wachten was op een ideale slipstream. Na de eerste ronde had Acosta een achterstand van meer dan elf seconden en leek een punt al een wonder, maar Acosta had een plan: ‘Zaterdag zag ik alles een beetje somber in vanwege de straf, maar zondagmorgen zei ik tegen mijn assistent “ik denk dat we het kunnen doen”. En met ‘het’ doelde de 16-jarige op winnen, zo bleek na achttien historische ronden. Op de finish was het verschil met Darryn Binder slechts 0,039 seconde, zoals op deze foto prachtig is te zien. Maar misschien nog wel bizarder is dat dit slechts de tweede GP ooit was waarin de Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen startte en dat hij, dankzij z’n tweede plek een week eerder, nog altijd een honderd procent podiumfinish heeft. Pedro Acosta, onthoud die naam!

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?