Rijttips van de MotoGP-coureur: de achterrem

De Fransman Sylvain Guintoli maalt niet om de lockdown als gevolg van het coronavirus. In de intimiteit van zijn achtertuin werkt hij aan een serie leerzame YouTube-tutorials. Die geven inzicht in de trucs en vaardigheden die nodig zijn om elk circuitrondje steeds een beetje sneller af te raffelen.

Sylvain legt kort en logisch uit waarom sommige rijders een been laten bungelen tijdens het remmen. In de video vertelt hij ook hoe racers de achterrem gebruiken en hoe deze in de loop der jaren is geƫvolueerd om aan bepaalde rijders tegemoet te komen.

We zullen niet al te veel verklappen, mede omdat het een veelzijdig onderwerp is dat Sylvain beter kan uitleggen dan wie dan ook. De tutorials maken ook duidelijk waarom de 2014 WorldSBK-kampioen zo’n aanwinst is voor Suzuki’s MotoGP-team. De man legt helder uit en gemakkelijk te begrijpen hoe complexe onderwerpen werken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL