woensdag 28 februari 2024

Rijttips van de MotoGP-coureur: de achterrem

De Fransman Sylvain Guintoli maalt niet om de lockdown als gevolg van het coronavirus. In de intimiteit van zijn achtertuin werkt hij aan een serie leerzame YouTube-tutorials. Die geven inzicht in de trucs en vaardigheden die nodig zijn om elk circuitrondje steeds een beetje sneller af te raffelen.

Sylvain legt kort en logisch uit waarom sommige rijders een been laten bungelen tijdens het remmen. In de video vertelt hij ook hoe racers de achterrem gebruiken en hoe deze in de loop der jaren is geëvolueerd om aan bepaalde rijders tegemoet te komen.

We zullen niet al te veel verklappen, mede omdat het een veelzijdig onderwerp is dat Sylvain beter kan uitleggen dan wie dan ook. De tutorials maken ook duidelijk waarom de 2014 WorldSBK-kampioen zo’n aanwinst is voor Suzuki’s MotoGP-team. De man legt helder uit en gemakkelijk te begrijpen hoe complexe onderwerpen werken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen