13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Roelof Thijs in Andere Tijden Sport UPDATE

UPDATE 11-1-2012

UPDATE 10-1-2012
Zoals fans al gemerkt hebben, was er van Roelof Thijs gisteren in De Wereld Draait Door weinig te merken. Een andere ijsgrootheid zat ‘m in de weg. De redactie kreeg het namelijk voor elkaar om kersvers Europees Kampioen schaatsen Sven Kramer aan tafel te krijgen. Dit gebeurde op het allerlaatste moment waardoor Thijs te horen kreeg dat hij een dagje zou doorschuiven. Vanavond nogmaals om 19.25 uur inschakelen op Nederland 3 luidt dan ook de boodschap.

UPDATE 9-1-2012
De Wereld Draait Door kijkt vanavond samen met Roelof Thijs en Tom Egberts vooruit op de ‘De Koude Oorlog van Roelof Thijs’, de bijzondere uitzending van Andere Tijden Sport. Hoe laat het item te zien zal zijn, is helaas nog niet bekend maar als je vanaf 19.25 uur inschakelt op Nederland 3 kan het niet mis gaan. Aanstaande zondag gaat Andere Tijden Sport met Thijs terug naar de gloriejaren van deze vergeten sport. De aflevering is op 15 januari 2012 vanaf 22.15 uur op Nederland 1 en internet te zien.

BERICHT 13-12-2011
Het VPRO-NOS programma Andere Tijden Sport wijdt op 15 januari 2012 een documentaire aan de legendarische ijsspeedwaycoureur Roelof Thijs. Dit meldt de KNMV. Thijs won in 1977 de halve finale van het WK in Assen. Tijdens de finale in Inzell werd zijn machine echter afgekeurd. Volgens kenners is er daarna geen rijder gekomen die kon tippen aan de kwaliteiten van Thijs. Zij bestempelen de inmiddels 65-jarige Roelof Thijs tot op de dag van vandaag als de beste ijsspeedwaycoureur van Nederland.

In een persbericht laten de makers van Andere Tijden Sport weten dat de aflevering ‘De Koude Oorlog van Roelof Thijs’ deel uit maakt van een heuze wintertrilogie. In deze afleveringen staan drie historische ‘ijsverhalen’ centraal. Op 1 januari start de serie met ‘Thialf, ’t dak eraf!’. ‘Heya Jan Bos!’ volgt op 8 januari en op 15 januari completeert de documentaire ‘De Koude Oorlog van Roelof Thijs’ de trilogie. Meer info: http://nos.nl/dossier/238029-andere-tijden-sport.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen