“Rossi kan wereldkampioen worden”

Valentino Rossi begint aan zijn twintigste seizoen in het GP-circus. Als piepjong broekie kwam hij in 1996 voor het eerst in actie in de 125 cc. Nu is hij al jaren een bepalend gezicht in de koningsklasse. Het piepstemmetje bleef, de dominantie raakte Rossi de afgelopen jaren kwijt. Toch kwam hij vorig jaar onverwacht sterk terug na een kleine aanpassing aan zijn rijstijl. Afgetraind en messcherp staat de vicewereldkampioen klaar voor seizoen 2015. Hoe schatten racegrootheden zijn kansen in?

Kevin Schwantz
“Eind 2013 was ik er vrij zeker van dat het voor Rossi over was, maar hij lette op wat anderen deden en paste zich ernaar aan. Dat te doen in je negentiende seizoen in de Grand Prix is geen gemakkelijke opgave. Het is zonder twijfel indrukwekkender om te zien wat hij nu doet, dan wat hij tien jaar geleden deed. Als Rossi geen fouten maakt is het mogelijk, maar het zal moeilijk worden. Zijn teamgenoot kan hij verslaan, maar ik geloof niet dat hij erachter is hoe hij Marquez kan verschalken.”

Wayne Rainey
“Ik blijf me verbazen over Valentino’s toewijding en de wil te blijven racen. Behalve zijn talent komt het allemaal aan op zijn karakter. Ik denk dat hij wereldkampioen kan worden. Als Rossi Marquez op de huid kan blijven zitten en Marquez minder constant wordt, kan het een heel ander seizoen worden.”

Kenny Roberts
“Hij is er toe in staat, maar dan moet wel alles meezitten. Het zal voor een groot deel bepaald worden hoe de Yamaha uit het krat komt. Begin vorig seizoen was de motor gewoon niet goed genoeg, hopelijk kan Yamaha in 2015 op een hoger niveau beginnen.”

Nicky Hayden
“Valentino krijgt altijd lof over hoeveel talent hij heeft, maar zelden wordt opgemerkt hoe hard hij werkt. Ik zou mijn geld niet inzetten op zijn tegenstanders, al moet ik zeggen dat Marquez weer de favoriet is.”

Mick Doohan
“Rossi heeft zijn motivatie en liefde voor het rijden terug en nu is hij sterker dan ooit. Het was geweldig om te zien hoe hij zichzelf opnieuw uitvond. Valentino kan het nog. In zijn huidige vorm is hij snel en constant. Marquez zal moeilijk te verslaan, maar hij valt te vaak.”

Deze racelegenden hebben veel meer uitspraken gedaan over Rossi. Je vindt ze terug in MOTOR Magazine nummer 3. Vanaf morgen ligt het magazine in de kiosk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.