Rossi wint Monza Rally Show

Op het circuit van Monza is dit weekend de jaarlijkse Monza Rally Show gehouden, waar vaak GP-coureurs aan meedoen. Valentino Rossi schreef al eens eerder twee edities op zijn naam en ook dit jaar was hij de snelste coureur. In zijn Ford Fiësta, met navigator Carlo Cassina aan zijn zijde, moest Rossi flink gas geven in de Stage Rally om Dindo Capello (meervoudig winnaar van de 24 uren van Le Mans voor auto’s) achter zich te houden. Het lukte uiteindelijk, met slechts 2,8 seconden verschil na negen proeven.

De Master Show, waar de rijders tegen elkaar een gelijk parcours rijden, leverde eveneens een zege voor Rossi op. De negenvoudig wereldkampioen won in de finale ook daar van Capello. Collega in de MotoGP, Andrea Dovizioso, werd derde in de Master Show. De Ducati-coureur, rijdend in een Citroën DS3, werd vijfde in de Stage Rally. Een andere grootheid uit de motorsport kon niet tippen aan de snelheid van zijn twee Italiaanse rivalen. Jorge Lorenzo werd tiende in de Rally Stage, eveneens uitkomend met een Citroën DS3. In de Master Show wist hij een betere prestatie neer te zetten door zesde te worden.

Andere deelnemers uit de motorsportwereld waren meer in het achterveld te zoeken. Zo eindigde Loris Capirossi als 34ste in de Rally Stage met een Peugeot 207. Claudio Corti en Simone Corsi wisten zelfs de finish niet te bereiken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.