zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi wint Monza Rally Show

Op het circuit van Monza is dit weekend de jaarlijkse Monza Rally Show gehouden, waar vaak GP-coureurs aan meedoen. Valentino Rossi schreef al eens eerder twee edities op zijn naam en ook dit jaar was hij de snelste coureur. In zijn Ford Fiësta, met navigator Carlo Cassina aan zijn zijde, moest Rossi flink gas geven in de Stage Rally om Dindo Capello (meervoudig winnaar van de 24 uren van Le Mans voor auto’s) achter zich te houden. Het lukte uiteindelijk, met slechts 2,8 seconden verschil na negen proeven.

De Master Show, waar de rijders tegen elkaar een gelijk parcours rijden, leverde eveneens een zege voor Rossi op. De negenvoudig wereldkampioen won in de finale ook daar van Capello. Collega in de MotoGP, Andrea Dovizioso, werd derde in de Master Show. De Ducati-coureur, rijdend in een Citroën DS3, werd vijfde in de Stage Rally. Een andere grootheid uit de motorsport kon niet tippen aan de snelheid van zijn twee Italiaanse rivalen. Jorge Lorenzo werd tiende in de Rally Stage, eveneens uitkomend met een Citroën DS3. In de Master Show wist hij een betere prestatie neer te zetten door zesde te worden.

Andere deelnemers uit de motorsportwereld waren meer in het achterveld te zoeken. Zo eindigde Loris Capirossi als 34ste in de Rally Stage met een Peugeot 207. Claudio Corti en Simone Corsi wisten zelfs de finish niet te bereiken.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen