zondag 25 februari 2024

Royal Enfield FT Flat Track debuteert in USA- kampioenschap

Het debuut van Royal Enfield in het Amerikaanse AMA-kampioenschap in Mechanicsburg’s Williams Grove Half-Mile was een succes. De geheel nieuwe FT Flat Track is ontwikkeld op basis van de Interceptror 650.

De Royal Enfield FT Flat Track maakte enkele dagen geleden zijn debuut in het Amerikaanse Flat Track-kampioenschap. De motor nam deel aan de categorie Production Twins op het dirtoval van de Williams Grove Half-Mile in Mechanicsburg, Pennsylvania.

Coureur Johnny Lewis werd ondersteund door het Harris Performance-team (R&D-bedrijf van Royal Enfield), dat samen met de Moto Anatomy Flat Track Academy het prototype ontwikkelde op basis van de Interceptor 650 tweecilinder. Lewis, die mede door de vertraging als gevolg van Covid 19 slechts drie dagen voor de race op de FT Flat Track reed, pakte de derde plaats in de halve finale en een zesde plaats in het algemeen klassement.

Een opmerkelijke prestatie omdat Royal Enfield in alle opzichten nieuw is en dat er geen tijd was om te testen. Hoewel niet op het niveau van oudgedienden van het kaliber van de Indian FTR 750 of Harley-Davidson XR 750, heeft de Indiase Flat Track een uitstekende indruk gemaakt. Het bewijst dat het alle geloofsbrieven heeft om een belangrijke plaats in het kampioenschap te verdienen. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar het is slechts een kwestie van tijd: Royal Enfield en Moto Anatomy werken er al aan. De volgende test is op vrijdag 25 en zaterdag 26 september op de Dallas Half-Mile in Mesquite, Texas.

Build Train Race

Een ander interessant initiatief is het Build Train Race-programma. Vier vrouwelijke rijders zijn daar bij betrokken. Ze moeten eigenhandig een racemotor bouwen op basis van een Royal Enfield Interceptor. Melissa Paris, Andrea Lothrop, Lana MacNaughton en Jillian Deschenes zouden hun debuut maken op 28 maart in Daytona, maar de uitdaging werd verplaatst naar 2-3 oktober op de Dixie Speedway en 15-16 oktober in Daytona.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen