Salom niet naar Indianapolis UPDATE

UPDATE 31-8-2011
Inmiddels doet Luis Salom er alles aan om fit te zijn voor Misano, waar komend weekend de Aperol di San Marino e della Riviera di Rimini Grand Prix (bent u er nog?) verreden wordt. Afgaand op onderstaande beelden kan het volgens ons niet anders dan dat hij fit genoeg is.

UPDATE 23-8-2011
RW Racing GP heeft een tijdelijke vervanger kunnen vinden voor de geblesseerde Luis Salom. Red Bull MotoGP Rookie Cup-rijder Brad Binder gaat de plaats van de Spanjaard innemen voor de GP van Indianapolis. De zestienjarige Zuid-Afrikaan werd vorig jaar vijfde in de eindstand van de Rookie Cup. Dit jaar loopt het allemaal wat minder met Binder. Hij wist wel zijn eerste zege te behalen, maar door vier nul-scores staat hij, met nog één wedstrijd te gaan, nu zesde. Brad Binder maakt zijn Grand Prix-debuut in Indianapolis.

Foto Red Bull MotoGP Rookies Cup 

BERICHT 22-8-2011
Ondanks een goed verlopen operatie kan Luis Salom niet deelnemen aan de Grand Prix van Indianapolis. Tijdens de vorige GP in Brno viel de Spanjaard in de warm-up van de 125 cc. Bij de crash brak hij het middenhandsbeentje van zijn rechterhand, waardoor hij de race aan zich voorbij moest laten gaan. Spijtig, aangezien de Aprilia-coureur in Nederlandse dienst een vijfde kwalificatietijd achter zijn naam had staan.
Afgelopen week is Salom op Mallorca succesvol geopereerd, maar er bleek meer gebroken te zijn dan alleen zijn middenhandsbeentje. De artsen vonden eveneens breuken in de duim en wijsvinger. De vingers zijn gezet, maar racen is volgens de artsen niet mogelijk. ‘Luis kan geen kracht zetten met zijn rechterhand. Als hij daardoor opnieuw zou crashen, is de schade mogelijk nog veel groter. Dat risico willen de artsen noch wij nemen,’aldus teameigenaar Roelof Waninge. ‘Wij gaan ervan uit dat Luis met een paar weken rust weer helemaal de oude is en dat hij in Misano weer op onze motor zit.’

Foto RW Racing GP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.