zaterdag 20 april 2024

Spectaculaire veranderingen in Talent Cup

De derde race van de Talent Cup 600 werd in de regen verreden. Dit zorgde voor spectaculaire veranderingen in de kopgroep. Het leek er op dat Rob Hartog met grote overmacht de eerste prijs zou binnenslepen. Maar door verwarring betreffende het aantal rondes moest hij die afstaan aan Manuel Wienen.

Wayne Tessels, die in de eerste twee races won, blijkt in de regen toch voorzichtiger te zijn met zijn Yamaha. Het talent uit Nieuwegein moest al snel zijn eerste kwalificatieplek afstaan aan Suzuki-rijder Rob Hartog. Dat het water met bakken uit de hemel viel, leek de Abbekerker niet te deren. Hij sloeg direct een flink gat met Wayne Tessels die op dat moment nog tweede lag, maar uiteindelijk terug zou vallen naar een vijfde plaats.

Het leek er op dat Hartog een eerste podiumplek in de Talent Cup 600 zou binnenslepen, want hij bouwde een riante voorsprong op. Maar de Suzuki-coureur juichte letterlijk te vroeg in de één-na-laatste ronde. Daar maakte de inmiddels naar de tweede plek doorgestoten Manuel Wienen dankbaar gebruik van. Met een tijd van 22:41.337 kwam hij na elf ronden als eerste over de finish. Rob herstelde zich snel en wist toch nog een tweede plek binnen te slepen. Christiaan Nobel kon na een matige start alsnog een fraaie derde podiumplaats veroveren.

Daphne Hop was niet aanwezig. Door een knieblessure die ze eerder opliep tijdens een valpartij moest zij deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Jerrey Duits kon door een blessure niet racen. Beiden zullen naar alle waarschijnlijkheid op 3 juli weer aan de start verschijnen. Dan wordt de vierde race van de Talent Cup 600 verreden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Al in de eerste ronde kwam Joël Wienen ten val in de Haarbocht. Dit zorgde voor een rode vlag situatie, waardoor de Talent Cup 600 een herstart kreeg. Joël werd afgevoerd naar het Medisch Centrum, maar kon na onderzoek het gebouw gelukkig weer lopend verlaten.

Manuel Wienen: “De race was lastig door het natte circuit. Het was glibberig, maar over het algemeen kon ik mijn motor prima in bedwang houden. Ik dacht ook dat de wedstrijd voorbij was, toen ik Rob zag juichen. Gelukkig heb ik niet ingehouden en kon ik een eerste plaats afdwingen! Ik ben zeer tevreden.”

Rob Hartog: “Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest met een tweede plaats! Het is een dubbel gevoel, want het is natuurlijk hartstikke goed. Toch baal ik ervan dat ik mijn gas losliet na de tiende ronde. Ik kijk evengoed terug op een spannende en mooie race.”

Christiaan Nobel: “Ik had een matige start en ik ben ook geen held in de regen. Op een gegeven moment liep ik in op Mick Jansen en zag ik Wayne Tessels in de Strubben. Dat gaf mij motivatie om door te zetten. Ik ben zeer tevreden met mijn derde plaats!”

Uitslag: 1 Manuel Wienen (22:41.337) 2 Rob Hartog (22:41.555) 3 Christiaan Nobel (22:42.613) 4 Mick Jansen (22:43.579) 5 Wayne Tessels (22:48.508) 6 Jaco Boonen (23:25.014) 7 Kevin van der Gulik (23:29.787) 8 Tommy Sentges (24:00.055). Op één ronde; 9 Dennis Verbeke (21:31.353) 10 Roy van Sambeek (21:31.479) 11 Terrel Bivens (23:02.788)