Spektakel op Zandvoort

De KNMV is trots weer motorraces te presenteren op het circuit van Zandvoort. Naast het circuit van Assen biedt ook deze baan de nodige uitdaging. Sporttechnisch manager bij de KNMV, Camiel van Berkesteijn: “Superbikes at Sea is het begin van een mooie nieuwe traditie op Zandvoort, waar we veel publiek hopen te ontvangen. Bovendien is het voor de in het Westen woonachtige motorsportfans een schitterende gelegenheid om eens een wegrace in hun spreekwoordelijke achtertuin te bezoeken.”

Op www.superbikesatsea.nl is het programma te vinden voor het weekend van 26 en 27 september aanstaande. Op zaterdag rijden alle klassen twee trainingen en op zondag twee races. Op het programma staan de Supersport en Superbike klasse van het Open Belgisch-Nederlands kampioenschap (BeNeCup), de Ducati 3D Cup, KTM RC Cup en de Honda Moriwaki 250 Junior Cup. Op de site is informatie te vinden over de verschillende klassen.

Op zondag zal stuntrijder Jeremy Vonk in de pauze van Superbikes at Sea zijn stuurmanskunsten tonen op de Ducati 899 Panigale. Tussen 2005 en 2009 reed Vonk actief mee in diverse competities, waarbij zijn beste resultaten een tweede plaats in de categorie stoppie en een derde plaats in de categorie freestyle betroffen. Ook toerde hij in 2006 met de Monster Jam Tour, een stuntshow langs diverse Europese steden. Tussen 2009 en 2011 stapte hij korsstondig over naar de motorcross. Maar in zijn eerste wedstrijdjaar in de MX1-klasse liep hij een zware rugblessure op. Na anderhalf jaar revalidatie is hij teruggegaan naar zijn roots in het stuntrijden en toont hij zijn beste tricks op het circuit van Zandvoort.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.