Sterk Nederlands team naar MXoN

De eerste was in Nederland, maar we wonnen hem als land nog nooit. De Motocross of Nations (MXoN) wordt als sinds 1947 georganiseerd. Vaak wonnen de Belgen en Amerikanen. Maar dit jaar kan Nederland serieus in de prijzen rijden, want we sturen een erg sterk team naar dit jaarlijkse evenement.

Nadat het motocross-seizoen over is, krijgen de crossers nog geen vakantie. Eerst staat onder meer de MXoN op de kalender, waarin landenteams tegen elkaar strijden voor de titel. Het wordt ook wel gezien als de ‘Olympische Spelen’ van de motocross. Voor het eindklassement tellen de vijf beste resultaten. Drie coureurs komen ieder twee keer aan de start.

Glenn Coldenhoff, Brian Bogers en Jeffrey Herlings komen voor Nederland uit. Deze rijders hebben een sterk seizoen achter de rug en, ook belangrijk, hebben geen blessures. Herlings won eerder al op de MXoN, maar als land hebben we nog nooit recht gehad op de bovenste trede van het podium. Dit jaar wordt de MXoN verreden in Maggiora in Italië, op 24 en 25 september. Nu Assen succesvol is in het organiseren van de MXGP, zijn er ambities om de MXon in de nabije toekomst op het Asser circuit te organiseren.

 

Foto: KNMV

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.