vrijdag 3 februari 2023

Sterk Nederlands team naar MXoN

De eerste was in Nederland, maar we wonnen hem als land nog nooit. De Motocross of Nations (MXoN) wordt als sinds 1947 georganiseerd. Vaak wonnen de Belgen en Amerikanen. Maar dit jaar kan Nederland serieus in de prijzen rijden, want we sturen een erg sterk team naar dit jaarlijkse evenement.

Nadat het motocross-seizoen over is, krijgen de crossers nog geen vakantie. Eerst staat onder meer de MXoN op de kalender, waarin landenteams tegen elkaar strijden voor de titel. Het wordt ook wel gezien als de ‘Olympische Spelen’ van de motocross. Voor het eindklassement tellen de vijf beste resultaten. Drie coureurs komen ieder twee keer aan de start.

Glenn Coldenhoff, Brian Bogers en Jeffrey Herlings komen voor Nederland uit. Deze rijders hebben een sterk seizoen achter de rug en, ook belangrijk, hebben geen blessures. Herlings won eerder al op de MXoN, maar als land hebben we nog nooit recht gehad op de bovenste trede van het podium. Dit jaar wordt de MXoN verreden in Maggiora in Italië, op 24 en 25 september. Nu Assen succesvol is in het organiseren van de MXGP, zijn er ambities om de MXon in de nabije toekomst op het Asser circuit te organiseren.

 

Foto: KNMV

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen