vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stoute Cross verlegt grenzen

Het karakter van de Stoute Cross, vrijdag 23 en zaterdag 24 september, is duidelijk aan het veranderen. Het aanbod van attracties is vele malen groter dan bij de vorige edities. Vooral het aanbod van artiesten is, mede doordat het evenement nu twee dagen beslaat, aantrekkelijker.

De Stoute Cross begint dit jaar al op vrijdagavond om 17.00 uur. Eerst met de aanlevering van de auto’s in de middag en aansluitend in de avond een programma vol show en spektakel. Naast de voorstelling met veel demovoertuigen zal op de vrijdagavond vanaf 19.00 uur ook de race van BN-ers worden gereden in een aantal manches. In deze klasse rijdt een flink aantal Bekende Nunspeters (BN-ers) mee. Maar muziek speelt de boventoon op deze vrijdagavond. De avond wordt afgesloten met een opmerkelijk verrassende stunt die in het duister extra goed tot zijn recht komt.

Naast bekende Nunspeters zullen ook Bekende Nederlanders het evenement opluisteren. Zo zal bij voorbeeld Tim Coronel aanwezig zijn met een volledig elektrische versie van de buggy waarmee de komende Dakar rally zal worden gereden.

Op zaterdag 24 september gaan de kassa’s om 9.00 uur open en de start van de Cross is ook omstreeks  9.00 uur. Daarna hebben de hele dag lokale en nationale helden de baan tot hun beschikking. Van jong tot oud met brommers, motoren,  standaard auto’s en vele extreem uitgedoste auto’s. Ook zijn er op de zaterdag Dakar races, Strandbuggy’s, Profkarts, Showklasse  en veel andere onderdelen.

Op zaterdag zijn er ook volop acts en stunts met bij voorbeeld het team van Tim Coronel met de elektrische Dakar Buggy. Verder kan de bezoeker rekenen op  de spectaculaire show van het Dirt Circus, demonstraties van Straalmotoren en tenslotte het Stuntteam Daring Dantes en de American Spinning Wheels.

De toegang tot de cross bedraagt ook dit jaar voor bezoekers ouder dan 12 jaar € 5,-. Dat bedrag is inclusief een consumptiemunt ter waarde van €2,-. Een passepartout voor beide dagen kost € 10,- inclusief 2 consumptiemunten. De jongere bezoekers tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het terrein.

Meer informatie is te vinden op: www.stoutecross.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen