dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Subsidie motorbond deels gekort

Slechts nieuws. Bij de verdeling van de NOC*NSF-gelden heeft de KNMV geen subsidie meer gekregen voor wegrace en enduro. Voor de motorcross mag de KNMV van 2013 tot 2016 wel rekenen op een bijdrage. In deze tak van motorsport zijn de laatste jaren de meest aansprekende internationale resultaten behaald. Hoofdverantwoordelijke daarvoor is natuurlijk Jeffrey Herlings.

Directeur Patrice Assendelft reageerde namens de KNMV met gemengde gevoelens op deze beslissing: “We betreuren het dat er voor een deel van onze talentontwikkeling en topsportbeleid geen subsidie meer wordt toegekend en we moeten ons nu beraden hoe we dit de komende jaren gaan opvangen.”

Binnenkort zal duidelijk worden hoe de KNMV het gemis aan NOC*NSF-gelden gaat opvangen. Vrolijk nieuws hoe je in ieder geval niet te verwachten daarover.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen