maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Trainingen op Assen gecanceld

De tweede vrije trainingen van de 125cc, MotoGP en Moto2 gaan niet door vanwege een groot oliespoor op het TT Circuit. Het spoor, veroorzaakt door Moto2-coureur Alex Baldolini (Suter), verspreidde zich razendsnel over een groot gedeelte van de baan omdat Baldolini pas laat de problemen opmerkte en doordat het hard regende. Nadat een paar uur van alles geprobeerd was, bleek cancelen de enige optie.

De ochtendsessies vonden onder slechte weersomstandigheden plaats. Marco Simoncelli (Honda) reed de beste tijd in de MotoGP. Valentino Rossi, die twee jaar geleden in Assen zijn 100e Grand Prix-zege boekte, zette op zijn Ducati GP11.1 de tweede trainingstijd neer. Casey Stoner (Honda) werd derde.

Michael van der Mark (Ten Kate) ging in de vrije training van de Moto2 onschuldig onderuit bij het aanremmen van de GT. De Spaanse Elena Rosell, vervangster van de geblesseerde Julian Simon, ging eveneens onderuit. Klassementsleider Stefan Bradl (Kalex – foto) was wederom de beste.

Bradl’s landgenoot Jonas Folger (Aprilia) was dat in de 125cc. Beste Nederlander werd Bryan Schouten (Honda). Jerry van de Bunt (Honda) eindigde als 21e, twee plaatsen voor Jasper Iwema (Aprilia). Ernst Dubbink (Honda) klokte de 29e tijd terwijl Thomas van Leeuwen (Honda) nog niet geklasseerd staat.

Ook de Red Bull Rookies Cup, met Scott Deroue, en het Dutch Supersport komen vandaag niet meer in actie. Overigens werd vanmorgen de eerste sessie van de Rookies Cup ook al van het programma gehaald door het oliespoor.

Het TT circuit heeft zeer snel en goed ingespeeld op de problemen want de entreekaarten van vandaag zijn ook vrijdag geldig. Hoe het tijdschema voor morgen er uit gaat zien, is nog onduidelijk. Later meer daarover maar naar verwachting begint de tweede dag op Assen al om 8.00 uur.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen