Trainingen op Assen gecanceld

De tweede vrije trainingen van de 125cc, MotoGP en Moto2 gaan niet door vanwege een groot oliespoor op het TT Circuit. Het spoor, veroorzaakt door Moto2-coureur Alex Baldolini (Suter), verspreidde zich razendsnel over een groot gedeelte van de baan omdat Baldolini pas laat de problemen opmerkte en doordat het hard regende. Nadat een paar uur van alles geprobeerd was, bleek cancelen de enige optie.

De ochtendsessies vonden onder slechte weersomstandigheden plaats. Marco Simoncelli (Honda) reed de beste tijd in de MotoGP. Valentino Rossi, die twee jaar geleden in Assen zijn 100e Grand Prix-zege boekte, zette op zijn Ducati GP11.1 de tweede trainingstijd neer. Casey Stoner (Honda) werd derde.

Michael van der Mark (Ten Kate) ging in de vrije training van de Moto2 onschuldig onderuit bij het aanremmen van de GT. De Spaanse Elena Rosell, vervangster van de geblesseerde Julian Simon, ging eveneens onderuit. Klassementsleider Stefan Bradl (Kalex – foto) was wederom de beste.

Bradl’s landgenoot Jonas Folger (Aprilia) was dat in de 125cc. Beste Nederlander werd Bryan Schouten (Honda). Jerry van de Bunt (Honda) eindigde als 21e, twee plaatsen voor Jasper Iwema (Aprilia). Ernst Dubbink (Honda) klokte de 29e tijd terwijl Thomas van Leeuwen (Honda) nog niet geklasseerd staat.

Ook de Red Bull Rookies Cup, met Scott Deroue, en het Dutch Supersport komen vandaag niet meer in actie. Overigens werd vanmorgen de eerste sessie van de Rookies Cup ook al van het programma gehaald door het oliespoor.

Het TT circuit heeft zeer snel en goed ingespeeld op de problemen want de entreekaarten van vandaag zijn ook vrijdag geldig. Hoe het tijdschema voor morgen er uit gaat zien, is nog onduidelijk. Later meer daarover maar naar verwachting begint de tweede dag op Assen al om 8.00 uur.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.