woensdag 27 september 2023

Lik-op-stuk tijdens TT

Automobilisten of motorrijders die tijdens en rond de TT in Assen zwaardere verkeersmisdrijven begaan of hebben gedronken, krijgen direct een strafbeschikking opgelegd. Het is voor het eerst dat het Openbaar Ministerie (OM) dat rond het motorevenement doet, zo maakte het Landelijk Parket woensdag bekend aldus De Telegraaf.

Binnen het OM zijn voor de TT landelijke afspraken gemaakt over het vervolgingsbeleid bij specifieke misdrijven in het verkeer. Hierdoor kunnen zaken efficiënt buiten de rechter om af worden gedaan en kan gecontroleerd worden of iemand eerder voor eenzelfde overtreding veroordeeld is, waarna een hogere straf opgelegd kan worden.

Om de grote verkeersstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt intensief op gevaarlijke gedragingen, alcohol en snelheid gecontroleerd. De politie brengt in heel Nederland tientallen opvallende en onopvallende politievoertuigen op de weg om het weggedrag van motorrijders die naar de TT gaan in de gaten te houden.

Ook worden overal in het land grote alcoholcontroles gehouden, bijvoorbeeld bij boten die vanuit Groot-Brittannië arriveren. Op zondagochtend, na de dag van de TT, wordt op restalcohol gecontroleerd.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image