woensdag 8 februari 2023

TT op Isle of Man gestart

De eerste meters op het eiland Man zijn verreden. De trainingsweek, voorafgaand aan de daadwerkelijke races, startte maandag met een vervelende rode-vlag situatie door neerslag. Daardoor konden de solo’s geen complete training afwerken. Daarvoor waren wel al de zijspannen aan de slag geweest. Onder redelijke omstandigheden zette de winnaar van vorig jaar, Klaus Klaffenbock met bakkenist Dan Sayle, de snelste ronde neer met een gemiddelde snelheid van 110,911 mijl per uur (178,5 km/u).

Bij de solo’s waren vooral snel over de Mountain Course. Michael Rutter kwam niet ver op zijn Ducati. De British Superbike-coureur was nog niet fit genoeg na een valpartij die hij opliep tijdens een ronde van het BSB op het circuit van Thruxton en moest aan het einde van de pitstraat alweer afstappen. Veel beter ging het met John McGuinness. De Honda-rijder van TT Legends wist bij de Superbikes de snelste man te zijn. Hij wist de Mountain Course in 122,838 mijl per uur (197,7 km/u) af te leggen.

Hij werd kort gevolgd door zijn teamgenoot Keith Amor en Gary Johnson. Niet heel veel langzamer werd er in de Superstock 1000-klasse gereden. Bruce Anstey, dit jaar op een Honda, kwam tot 122,725 mph (197,5 km/u), daarmee een fractie minder snel dan McGuinness op de Superbike. De eerste trainingsdag op het eiland Man sloot Luis Carreira als snelste Supersport-coureur af. De 34-jarige Portugees kwam op zijn Yamaha R6 tot een gemiddelde snelheid van 117,612 mph (189,3 km/u).

Vanavond meer actie op het eiland van Man.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelGassen maar!
Volgend artikelMOTOR een dagje later

Gerelateerde artikelen