TT op Isle of Man gestart

De eerste meters op het eiland Man zijn verreden. De trainingsweek, voorafgaand aan de daadwerkelijke races, startte maandag met een vervelende rode-vlag situatie door neerslag. Daardoor konden de solo’s geen complete training afwerken. Daarvoor waren wel al de zijspannen aan de slag geweest. Onder redelijke omstandigheden zette de winnaar van vorig jaar, Klaus Klaffenbock met bakkenist Dan Sayle, de snelste ronde neer met een gemiddelde snelheid van 110,911 mijl per uur (178,5 km/u).

Bij de solo’s waren vooral snel over de Mountain Course. Michael Rutter kwam niet ver op zijn Ducati. De British Superbike-coureur was nog niet fit genoeg na een valpartij die hij opliep tijdens een ronde van het BSB op het circuit van Thruxton en moest aan het einde van de pitstraat alweer afstappen. Veel beter ging het met John McGuinness. De Honda-rijder van TT Legends wist bij de Superbikes de snelste man te zijn. Hij wist de Mountain Course in 122,838 mijl per uur (197,7 km/u) af te leggen.

Hij werd kort gevolgd door zijn teamgenoot Keith Amor en Gary Johnson. Niet heel veel langzamer werd er in de Superstock 1000-klasse gereden. Bruce Anstey, dit jaar op een Honda, kwam tot 122,725 mph (197,5 km/u), daarmee een fractie minder snel dan McGuinness op de Superbike. De eerste trainingsdag op het eiland Man sloot Luis Carreira als snelste Supersport-coureur af. De 34-jarige Portugees kwam op zijn Yamaha R6 tot een gemiddelde snelheid van 117,612 mph (189,3 km/u).

Vanavond meer actie op het eiland van Man.
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?