Twee cross-gp’s in Nederland

Op de nu vrijgegeven definitieve crosskalender voor 2015 staan twee Nederlandse GP’s: in het weekend van 25 en 26 april Valkenswaard en het weekend van 29 en 30 augustus het TT circuit Assen. Op een eerdere voorlopige versie van drie maanden geleden ontbrak Valkenswaard. Dat leidde tot nogal wat beroering onder de Nederlandse crossliefhebbers.

Op dat moment was men in Valkenswaard nog druk in onderhandeling met promotor Youthstream, waardoor het Eurocircuit op die kalender ontbrak. Die voorlopige kalender is er een die je niet serieus moet nemen, maar wordt gepubliceerd omdat Youthstream contractueel verplicht is in de eerste week van juli een eerste versie van de kalender van het komende jaar vrij te geven.

Op de eerste kalender stond het Belgische Lommel voor 26 april. Die wedstrijd is doorgeschoven naar 2 augustus. De Nederlandse crossliefhebber kan komend jaar dus naar drie topcrosses in de buurt. Naar drie circuits die de Nederlanders mogelijkheden bieden omdat het alle drie zandbanen zijn.

Foto boven: Jeffrey Herlings, hier dit jaar in actie in Valkenswaard, kun je volgend jaar drie keer in een GP zien zonder ver te hoeven reizen (foto: Ray Archer/KTM).

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.