13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Twee cross-gp’s in Nederland

Op de nu vrijgegeven definitieve crosskalender voor 2015 staan twee Nederlandse GP’s: in het weekend van 25 en 26 april Valkenswaard en het weekend van 29 en 30 augustus het TT circuit Assen. Op een eerdere voorlopige versie van drie maanden geleden ontbrak Valkenswaard. Dat leidde tot nogal wat beroering onder de Nederlandse crossliefhebbers.

Op dat moment was men in Valkenswaard nog druk in onderhandeling met promotor Youthstream, waardoor het Eurocircuit op die kalender ontbrak. Die voorlopige kalender is er een die je niet serieus moet nemen, maar wordt gepubliceerd omdat Youthstream contractueel verplicht is in de eerste week van juli een eerste versie van de kalender van het komende jaar vrij te geven.

Op de eerste kalender stond het Belgische Lommel voor 26 april. Die wedstrijd is doorgeschoven naar 2 augustus. De Nederlandse crossliefhebber kan komend jaar dus naar drie topcrosses in de buurt. Naar drie circuits die de Nederlanders mogelijkheden bieden omdat het alle drie zandbanen zijn.

Foto boven: Jeffrey Herlings, hier dit jaar in actie in Valkenswaard, kun je volgend jaar drie keer in een GP zien zonder ver te hoeven reizen (foto: Ray Archer/KTM).

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen