vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ulster Grand Prix afgelast wegens financieringsproblemen

Verklaring van Revival Racing MCC:

Tot onze grote spijt moeten we aankondigen dat Revival Racing MCC niet in staat is om de Ulster Grand Prix in 2022 te organiseren.

We willen graag onze oprechte dank betuigen aan het Departement van Economie en het Departement van Financiën die beiden ons voorstel, de grootste investering in motorracen ooit in Noord-Ierland, volledig hebben goedgekeurd. Helaas heeft Tourism Noord-Ierland ons laten weten dat het het overeengekomen financieringsniveau niet zal steunen.

Het financieringsvoorstel was een joint venture tussen de UGP en de NW200 om steun te verlenen aan beide internationale evenementen die Noord-Ierland in de hele wereld onder de aandacht brengen.

Revival Racing MCC is het afgelopen jaar in gesprek geweest met TNI en overheidsdepartementen om de mogelijkheden te onderzoeken om de economische voordelen van de UGP en NW200 voor Noord-Ierland te vergroten.

Alle partijen zijn betrokken geweest bij diepgaande evaluaties  van businesscases die hebben bevestigd dat er een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is en een enorme impact op de economie.

Wij zijn ons ervan bewust dat de annulering van de UGP, die haar honderdjarig bestaan viert, niet alleen een enorme teleurstelling is voor de fans maar ook een zware klap voor de sport. Wat een van de oudste en meest prestigieuze sportevenementen van Noord-Ierland is, kunnen wij echter gewoonweg niet organiseren omdat het TNI geen groen licht geeft voor de financiering die door twee ministeries is goedgekeurd.

Wij willen de UGP-functionarissen bedanken voor hun niet aflatende steun en hun inspanningen om dit historische evenement weer op gang te krijgen. Of de Ulster in de toekomst opnieuw zal worden georganiseerd is onduidelijk.

Phillip McCallen
Mervyn Whyte MBE
Robin Titterington

MotoGP Qatar: sensationele en emotionele zege Enea Bastianini

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen