Van der Mark kan niet wachten

Na succesvolle testen op Aragón en Valencia is het Ten Kate Junior Team klaar voor de openingsrace op het schitterende Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. De Italiaanse ronde van het Wereldkampioenschap Superbike, die komend weekend plaatsvindt, is de eerste van tien Superstock-races dit jaar. In het Superstock 600 Europees Kampioenschap rijden Michael van der Mark (midden op de foto) en Bastien Chesaux (rechts) voor het Ten Kate Junior Team. Fabio Massei (links) is de vertegenwoordiger in de Superstock 1000 FIM Cup.

Michael van der Mark: “Na de lange winterperiode kostte het even tijd om weer in het juiste raceritme te komen maar gelukkig ging het na een paar ronden beter en beter. Zowel de test op Valencia als die op Aragón verliep erg goed. We hebben een goede setup gevonden voor de door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR600RR. Iedereen vraagt naar mijn verwachtingen voor dit seizoen maar dat is moeilijk te zeggen. Eerst moeten we dit weekend op Imola zien waar we precies staan ten opzichte van de andere rijders. Vorig jaar begon ik met 25 punten, hopelijk kan ik die prestatie herhalen.”

Ook Tony Covena lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. De Go-Eleven Kawasaki-coureur heeft onlangs onder andere getest op Mugello en dat ging voorspoeding. Morgen staat voor hem nog een schooltentamen op het programma, daarna kan hij zich volledig richten op Imola. Voor Koen Zeelen zijn het spannende tijden. De inwoner van Grubbenvorst maakt dit weekend zijn debuut in het EK Superstock 600-kampioenschap. Hij doet dat bij Benjan Racing op een Honda.

Foto: Pers Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?