Van der Mark positief na succesvolle operatie

EAB Ten Kate Junior Team-rijder Michael van der Mark is succesvol geopereerd aan zijn gebroken linker sleutelbeen. Om de breuk te stabiliseren hebben chirurgen een metalen plaat op de ‘nette’ breuk geplaatst. De Nederlander brak een week geleden zijn sleutelbeen tijdens een crash in de tweede vrije training van het Wereldkampioenschap Supersport op de Moscow Raceway in Rusland.

Ondanks de blessure is Van der Mark vol vertrouwen voor volgende week als de Superstock 600 Europees Kampioenschaps-race op de Nürburgring in Duitsland wordt verreden. Dit is voor de Rotterdammer bijna zijn tweede thuisrace van het jaar na de ronde op het TT Circuit Assen. De EAB Ten Kate Junior Team-rijder ligt momenteel tweede in het kampioenschap, slechts drie punten achter leider Riccardo Russo (Yamaha) uit Italië.

Michael van der Mark (STK600): “Het gaat elke dag beter. Ik heb niet zo veel pijn op dit moment en het herstel ligt op schema dus dat maakt me erg blij. Ik ga zeker racen volgend weekend in de Superstock 600 Europees Kampioenschap-race op de Nürburgring. Ik wil zo snel mogelijk terug op mijn Honda CBR600RR na het ongelukkige weekend in Rusland. Veel dank aan de medische staf van de Moscow Raceway en het Amphia ziekenhuis in Breda. De artsen hebben uitstekend werk geleverd!”

Foto: Pers Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?