Van Schoonhoven naar Pata-juniorcup

Het houdt maar niet op met goed wegracenieuws! De 15-jarige Max van Schoonhoven uit Kamperland  is door de selectie van de Pata Honda European Junior Cup (officieel European Junior Cup)  gekomen. Hij behoort daarom komend jaar als enige Nederlander tot de vaste deelnemers in deze klasse.

De European Junior Cup heeft in 2014 tien wedstrijden, waaronder Assen tijdens het weekend van het WK Superbike. Van Schoonhoven was aanvankelijk een voetbaltalent, die stage heeft gelopen bij Feijenoord en RBC. Omdat zijn oudere broer Gert aan motorraces deelnam wilde Max dat ook wel eens proberen. Dat beviel zo goed dat hij daarom koos voor de wegrace. Na eerst in de Honda NSF100 Cup te hebben gereden, kwam hij dit jaar uit in de GAMMA-Yamaha R125 Cup.

Foto: Ad van de Graaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?