Vinales gooit handdoek in de ring

Met een tweede plaats in de tussenstand achter Sandro Cortese en op papier nog kans makend op de titel stopt Maverick Viñales drie wedstrijden voor het einde van het seizoen. Verslechtering van de relatie met het team was volgens Viñales de reden om voortijdig te stoppen.

Maverick Viñales: ‘Sinds halverwege het seizoen heeft het team niet alles gedaan wat ze konden, terwijl ik altijd alles heb gegeven. Ik was van plan de laatste drie races uit te rijden en op een nette manier het team te verlaten, daar waren ze het niet mee eens.’
 
Ricard Jové, team manager zegt het volgende: ‘Gisteravond vertelde Viñales dat hij niet meer door wilde tot het einde van het seizoen, met als reden dat hij niet gelukkig was met de motor. Dat hij vanmorgen niet is komen opdagen is verkeerd bij ons gevallen, vooral omdat hij tweede in het kampioenschap staat, vijf wedstrijden heeft gewonnen, zeven podiums heeft behaald en een goed seizoen heeft gereden tot nu toe. Het is helemaal niet logisch om niet het kampioenschap uit te rijden, maar het is de rijder die de uiteindelijke beslissing maakt.’
 
Bron: MotoGP.com
Foto: 2snap

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.