Despres neemt stokje over

Door mechanische pech van Helder Rodrigues in de vierde etappe is nu Cyril Despres de leider in het algemeen klassement van de Marocco Rally. De etappe werd overigens niet gewonnen door de KTM-rijder, die eer ging naar de Pool Jakub Przygonski. Hij was 2.25 minuten sneller dan merkgenoot Despres.

Frans Verhoeven pakte ook een mooi resultaat tijdens de vierde etappe. De Yamaha-rijder werd vijfde en schoof door naar de derde plek in het algemeen klassement. Hij staat iets meer dan een half uur achter Despres en een klein kwartier op de tweede man, Joan Barreda. Henk Knuiman heeft zijn beste resultaat weten te behalen in de Marocco Rally. Ondanks dat Knuiman nog kampt met buikgriep wist hij toch als veertiende te finishen. Algemeen staat hij nu op plek 36.
 
Henk Knuiman: ’Dit was een echte dag die Dakarwaardig was. Het was een uitputtingsslag voor mens en machine. De buikgriep zorgt er helaas wel voor dat ik minder kracht heb dan normaal. Tijdens de briefing werd verteld dat de vijfde etappe ongeveer hetzelfde zou zijn qua zwaarte als die van vandaag’.
 
Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.