Vooruitblik: Wie wint de MotoGP op Aragon?

Doordat corona alles op de kop gezet heeft, is er voorlopig geen weekeinde zonder motorsport. Je mist dus zomaar iets en daarom kijkt onze sportredacteur Marien elke donderdag vooruit naar wat je mag verwachten.

Wie wint de MotoGP op Aragon?

Ik heb werkelijk geen enkel idee, niet eens een heel klein ietsepietsie beetje. In principe kan namelijk zelfs Tito Rabat dit jaar winnen en ik zou er inmiddels niet eens van op kijken als hij dat zondag doet. Cal Crutchlow staat op dit moment achttiende in de WK-tussenstand met slechts 21 punten. Rekenkundig kan hij echter nog steeds wereldkampioen worden met nog vier wedstrijden op de kalender… Vorig jaar was met vier races te gaan Marc Marquez al kampioen! Nog mooier is dat je zondag alles weer op Eurosport 1 kunt zien. 

Hup Kay

Nog niet zo lang geleden werd ik door Kay de Wolf het snot voor de ogen gereden. Op een elektrische mountainbike… Het maakte de klap niet minder hard, ook was toen al duidelijk dat Kay of in 2021 of uiterlijk 2022 door zou stromen naar het WK-team van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing in de MX2. Ik blijk er met die zin in het verhaal over Kay echter helemaal naast gezeten te hebben, want al dit weekeinde maakt hij zijn WK MX2-debuut in Lommel. Wat goed is, komt dus echt snel. Al kunnen een gebroken neus en hersenschudding nog spelbreker worden – het gevolg van een ongelukkige val met een andere rijder tijdens de EMX250-wedstrijd van 2020 op Lommel. Mocht dat zo zijn, dan is het gelukkig slechts uitstel. Geen afstel, want in 2021 is hij er sowieso bij. Ik hoop van harte dat hij het goed gaat doen, want na de zware blessures van Glenn Coldenhoff en Jeffrey Herlings kunnen we wel wat positieve berichten gebruiken in de crosswereld. Zet ‘m op Kay!

het snot voor de ogen worden gereden door crosstalent Kay de Wolf

Nu wel raak voor Bo Bendsneyder en RW Racing GP?

“Ik baal ontzettend van het resultaat. De start was niet verkeerd, maar vanaf ronde twee voelde ik dat ik weinig grip had aan de achterkant. Insturen was moeilijk, de bochten halen was moeilijk. Ik ben overgeschakeld op de zachtste mapping, en dat hielp een heel klein beetje, maar al snel ging ik weer steeds wijd en kon ik amper de bochten halen. Dan komen ze voorbij zonder dat je iets kunt doen en is het een kwestie van overleven. Ik snap niet hoe het verschil in gevoel zo groot kan zijn in vergelijking tot de vrije trainingen. Het was ietsje warmer, maar dat kan niet zo’n groot verschil maken. Het is jammer dat we een goed weekend zo moeten afsluiten. Nogmaals: ik baal hier enorm van.” Het verhaal van Aragon I hebben we natuurlijk al vaker gehoord bij Bo Bendsneyder, maar hij had wel reden tot balen. Want nadat Bo zich op zaterdag in de derde vrije training op Motorland Aragon rechtstreeks had geplaatst voor Q2, zette hij in de kwalificatie voor de Moto2-race de 17e tijd neer. Met twee weekenden achtereen op het zelfde circuit is het te hopen dat Bo en NTS RW Racing GP nu wel alles aan elkaar kunnen knopen…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?