maandag 15 juli 2024

Wegrace Isle of Wight mislukt door bureaucratie?

De nieuwe wegwedstrijd Diamond Races op Isle of Wight was al gepland voor 2021. Tot nu toe heeft de pandemie verhinderd dat de race werd gehouden, maar nu lijkt de bureaucratie roet in het eten te gooien.

Wederzijdse beschuldigingen

In een persbericht kondigden de organisatoren van de race aan dat de aanvraag voor het houden van het evenement al op 19 oktober 2021 was ingediend. Er is echter nog geen toestemming verleend. De Wegenautoriteit van de Raad van Isle of Wight is van mening dat de aanvraag niet naar behoren of overeenkomstig de wetgeving is ingediend. De Auto-Cycle Union, die alle motorraces op de Britse eilanden (met uitzondering van Noord-Ierland) regelt, zegt echter dat zij alle documenten naar behoren heeft ingediend.

WK Supersport voor dummies

Bewoners tegen de race?

Volgens berichten in de media is er in de gemeente Brighstone een enquête gehouden om te zien of de bewoners voor of tegen de wegwedstrijd waren. 333 inwoners waren voor de race, maar 737 waren tegen.

Het is dus goed mogelijk dat hier een van de problemen met de vergunning ligt, hoewel deze peiling niet noodzakelijk representatief is.

Probleem met de vergunning

Intussen is bekend geworden dat er een onopgelost probleem is met het Motor Race Order (MRO). Dit is de toestemming om openbare wegen af te sluiten voor motorraces. Zonder deze toestemming is wegracen niet mogelijk. Hoe dit probleem precies is ontstaan, wie het heeft veroorzaakt en waarom het niet kan worden opgelost, is op dit moment niet helemaal duidelijk.

Het evenement voor 2022 is al geannuleerd. Of en wanneer een nieuwe poging zal worden ondernomen om een nieuwe wegwedstrijd in te voeren, valt nog te bezien.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen