dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Willemsen wint Dakar Pre-proloog

Daniël Willemsen heeft zondag op het Eurocircuit in Valkenswaard de RTL GP: Dakar Pre-proloog bij de motoren op zijn naam geschreven. Dit meldt RTLGP zojuist. In de finale met zes motoren was de negenvoudig wereldkampioen zijspancross de snelste. Hans-Jos Liefhebber, die vorig jaar won, kwam als tweede over de finish.

Het was nog spannend, want Willemsen kreeg tien strafseconden omdat hij niet op zijn Dakar-motor reed maar op zijn crossmotor. Hierdoor werd zijn eindtijd gecorrigeerd naar 2.15’356. Liefhebber, de enige rijder in de finale die wel op zijn Dakar-motor reed, rondde het circuit in 2.16’475′”. Geert Mulder legde beslag op de derde plaats voor Marco van Geel, Ebert Dollevoet en Jan van Woerkum.

Foto: Daniel Willemsen
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen