woensdag 28 februari 2024

WorldSBK schrapt Imola, stelt races op Aragon en Misano uit

Het WorldSBK heeft verder ingegrepen naar aanleiding van de coronacrisis en de ronde op het Italiaanse Imola van de kalender geschrapt. De races op Aragon (Spanje) en Misano (Italië) zijn ondertussen uitgesteld.

Dat zijn de laatste beslissingen die genomen zijn door Dorna en de FIM. De wedstrijd op Imola stond oorspronkelijk van 8 t/m 10 mei op de kalender, maar na overleg met de organisatoren van de race en gezien de ernst van de corona-uitbraak in Italië is besloten hier een streep door te zetten. Deze race wordt dus ook niet opnieuw ingepland.

Verder hebben de FIM en Dorna er dus voor gekozen de wedstrijd op Motorland Aragon, die aanvankelijk van 22 t/m 24 mei ingepland stond, uit te stellen. De bedoelding is nu van 28 t/m 30 augustus op het Spaanse circuit te racen. De SBK-race op Misano is eveneens naar achteren geschoven: deze gaat van medio juni naar begin november, naar 6 t/m 8 november. Bovenstaande wijzigingen betreffen uiteraard ook de Supersport en Supersport 300.

Wanneer weer racen?

Het World Superbike-kampioenschap trapte eind februari nog wel volgens plan af met de race op Phillip Island in Australië, maar het kampioenschap ligt sindsdien stil. De volgende race op de kalender, onder voorbehoud, is die in Groot-Brittannië op Donington Park, voor het weekend van 3 t/m 5 juli. Of die race doorgang vindt, is nog maar zeer de vraag.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen