woensdag 4 oktober 2023

Zat Simoncelli of Pedrosa fout? UPDATE

UPDATE 11-6-2011
Dani Pedrosa maakt vermoedelijk bij de TT van Assen zijn rentree in de MotoGP. “Ik doe er alles aan om fit te geraken, maar de race op Silverstone kwam nog te vroeg”, zei de motorcoureur, die vorige maand door een val in de GP van Frankrijk zijn sleutelbeen brak en voor de tweede keer in korte tijd onder het mes moest voor een schouderingreep.

UPDATE 4-6-2011
Marco Simoncelli trotseert doodsbedreigingen (!) om aan de Grote Prijs van Catalonië mee te kunnen doen. De Spanjaarden zijn niet te spreken over de actie van Simoncelli tegen Pedrosa, die ook al door de wedstrijdleiding van de MotoGP op het matje werd geroepen.

“Het krijgen van doodsbedreigingen is een zwaar en ongemakkelijk iets wat niet in de sport thuishoort”, zegt Simoncelli. “Ik hoop dat iedereen zijn kalmte bewaart.” Simoncelli verkeert in Catalonië in het gezelschap van bodyguards en twee politieagenten om zijn veiligheid te garanderen…

UPDATE 3-6-2011
Marco Simoncelli heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn actie tijdens de Grote Prijs van Frankrijk. Simoncelli kwam met zijn excuses na een onderhoud met officials van de internationale motorsportfederatie FIM in Barcelona.

”De racedirectie heeft zich ervan vergewist dat Simoncelli zich realiseert dat hij de fout is ingegaan om herhaling in de toekomst te voorkomen.” De Italiaan was op Le Mans in eerste instantie zelfs boos dat zijn rijstijl werd bestraft. ”Dat gebeurde in alle opwinding. Hij heeft nu tijd gehad na te denken en erkent dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt. Hij heeft spijt betuigd”, aldus de FIM.

UPDATE 2-6-2011
Dani Pedrosa doet komend weekeinde niet mee aan de Grote Prijs van Catalonië. De Spanjaard is onvoldoende hersteld van zijn sleutelbeenbreuk. Onduidelijk is wanneer Pedrosa weer fit genoeg is om te rijden. De kans is in ieder geval aanwezig dat hij ook Silverstone mist.

UPDATE 31-5-2011
De wedstrijdleiding van de MotoGP roept Marco Simoncelli op het matje. Hij zal komend weekeinde tijdens de Grote Prijs van Catalonië worden ondervraagd over zijn optreden tijdens de onlangs verreden Grote Prijs van Frankrijk.

Simoncelli duelleerde op het circuit van Le Mans met Dani Pedrosa om de tweede plaats. Bij een inhaalactie van de Italiaan kwam Pedrosa ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Het is nog onzeker of Pedrosa, die voor de tweede keer in korte tijd een schouderoperatie moest ondergaan, komend weekeinde kan meedoen.

BERICHT 16-5-2011
Niets ten nadele van Valentino Rossi’s eerste Ducati-podium en de indrukwekkende overwinning van Casey Stoner. Maar het moment van de MotoGP-race op Le Mans was natuurlijk de crash tussen Dani Pedrosa en Marco Simoncelli. Pedrosa hield er een gebroken sleutelbeen aan over, Simoncelli een fikse kater doordat hij het podium miste vanwege een ride-through.

Het rennerskwartier is in twee kampen verdeeld. Eén gedeelte vindt dat Pedrosa meer ruimte had moeten geven, het andere gedeelte is van mening dat Simoncelli toch opnieuw veel te veel risico nam. Tot welk kamp behoor jij? Geef snel je mening onderaan deze pagina.

Heb jij de crash gemist? Kijk ‘m hier dan terug!

Foto: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image