zaterdag 30 september 2023

Zondagmorgenfilm: Bijzonder interview Aloïs Dekort

Precies 50 jaar geleden, in 1970 dus, won motorcrosslegende Aloïs Dekort zijn eerste Belgische titel. Hij werd vervolgens zes keer Belgisch kampioen zijspannen en won vele internationale prijzen. In onderstaande podcast herbeleeft hij de rauwe jaren ’70 als topatleet.

Met een goeie dosis nostalgie blikt hij terug op zijn avonturen, waarbij hij onvermoeibaar door heel Europa trok voor zijn grote passie: zijspanmotorcross.

Oké, we geven het direct toe. Het is dit een keer een andere zondagmorgenfilm dan je gewend bent van ons, maar ook eentje die perfect past in een tijd waar alles toch al zo anders is. En uiteindelijk is er niets mooiers dan te ‘klappen’ over het verleden. Toch?

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image