zondag 21 april 2024

Zondagmorgenfilm: Bijzonder interview Aloïs Dekort

Precies 50 jaar geleden, in 1970 dus, won motorcrosslegende Aloïs Dekort zijn eerste Belgische titel. Hij werd vervolgens zes keer Belgisch kampioen zijspannen en won vele internationale prijzen. In onderstaande podcast herbeleeft hij de rauwe jaren ’70 als topatleet.

Met een goeie dosis nostalgie blikt hij terug op zijn avonturen, waarbij hij onvermoeibaar door heel Europa trok voor zijn grote passie: zijspanmotorcross.

Oké, we geven het direct toe. Het is dit een keer een andere zondagmorgenfilm dan je gewend bent van ons, maar ook eentje die perfect past in een tijd waar alles toch al zo anders is. En uiteindelijk is er niets mooiers dan te ‘klappen’ over het verleden. Toch?

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen