13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Zware blessure voor Schouten UPDATE

UPDATE 13-2-2012
Raymond Schouten: “Ik ben sinds een paar weken aan het revalideren bij Wolbert Fysiotherapie in Uden. Drie keer per week neemt Luuk mij onder handen en we maken steeds stapjes vooruit. Met mijn knie gaat het eigenlijk al best goed, ik mag inmiddels al 30 minuten per dag fietsen op een hometrainer om de buigbeweging te maken. Mijn enkel herstelt ook al goed maar nog niet zo snel als mijn knie, het is ook nog afwachten in hoeverre deze helemaal zal herstellen en of ik in de toekomst nog zal kunnen hardlopen. Maar ik blijf positief en ga met de mensen om mij heen het maximale eruit halen en mijn doel is dan ook zeker een volledig herstel.”

“Het herstel verloopt positief maar ik heb nog een lange weg te gaan. Bij controle in het Amphia Ziekenhuis in Breda werd door mijn artsen nogmaals verteld dat ik geluk heb gehad en deze blessure niet moet onderschatten. Ik moet me dus echt aan de verplichte ruste houden en dat is soms best moeilijk. Zeker omdat ik weinig pijn meer heb, ik heb dan de neiging om toch langzaam weer wat druk op mijn been uit te oefenen maar dat mag nu absoluut nog niet. Ik hoop dit in de loop van maart te gaan opbouwen en dan hopelijk in april voor het eerst zonder krukken te kunnen lopen. Ik hou jullie op de hoogte.”

UPDATE 19-1-2012
Goed nieuws! Raymond Schouten is weer thuis. “Het is fijn om weer thuis te zijn maar toch ook weer vreemd”, aldus de zwaar geblesseerde Dutch Superbike-coureur.  “Ik heb bijna vier weken in een ziekenhuis ritme geleefd en dan is het toch weer even omschakelen. Het personeel van het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft mij erg goed verzorgd en mede dankzij hen zal ik in de toekomst weer volledig herstellen en daar ben ik hen dan ook zeer dankbaar voor.”

“De revalidatie gaat nu verder, de komende tijd ga ik samen met een fysiotherapeut verder werken aan mijn herstel. Ik kon gisteren, in het knie-buigapparaat, mijn knie alweer 85 graden buigen maar dat is natuurlijk pas het begin. Ik mag tot begin maart geen druk uitoefenen op mijn been, daarna gaan we verder kijken en langzaam opbouwen. Ik hou jullie op de hoogte over mijn revalidatie en herstel.”

Nieuw postadres
Waardhuizen 17 b
4287 LP Waardhuizen

UPDATE 11-1-2012
Gisteren stond de derde en gelukkig laatste operatie op het programma voor Raymond Schouten. “Het was toch weer een pittige en pijnlijke operatie vandaag. Dokter Vroemen heeft een plaat van ongeveer twintig centimeter lang op mijn scheenbeen geplaatst. Daarnaast is er nog een extra schroef in mijn enkel geplaatst en is de stellage die op mijn been en enkel zat verwijderd.”

“Helaas heb ik nog wel pijn en heb daarom wederom morfine gekregen maar ik hoop hier met een paar dagen vanaf te zijn. Op de pijn na voel ik me verder redelijk goed en ik ben opgelucht dat de operaties achter de rug zijn. Maar nu gaat het pas echt beginnen, ik zal nu nog even mijn rust moeten nemen, zeker na de operatie van vandaag, maar later deze week kunnen we echt een plan gaan maken voor de revalidatie. Daar kijk ik erg naar uit.”

UPDATE 3-1-2012
Als alles meezit, mag Raymond Schouten over ongeveer twee weken naar huis. Dit goede nieuws meldt de zwaar geblesseerde coureur op zijn Facebook-pagina. In de loop van volgende week krijgt hij zijn derde en voorlopig laatste operatie. Er wordt dan een flinke plaat van 30 centimeter lang in zijn scheenbeen en een deel van zijn enkel geplaatst. De stellage om de knie van Schouten gaat er dan weer af.

Schouten: “Ik zit iedere dag aan een ‘kniebuigmachine’ waarbij mijn knie een buiging maakt van nog geen dertig graden. De pijn wordt minder maar het houdt mij nog wel wakker in de nachten. Maar het vooruitzicht dat ik over een week of twee naar huis mag doet me goed! Datzelfde geldt voor alle kaarten die ik ontvangen heb. Bedankt daarvoor!”

Kaartje sturen?
Amphia Ziekenhuis
T.a.v. Raymond Schouten
Afdeling 41, kamer 6
Molengracht 21
4818 CK Breda

UPDATE 31-12-2011
Via Facebook en Twitter heeft Raymond Schouten het volgende laten weten: “Ik ben weer redelijk bij kennis. De operatie van donderdag viel me erg zwaar en ik heb er veel pijn van gehad maar het is wel allemaal goed gegaan! Nu wachten tot de wonden voldoende geheeld zijn om tot slot m’n scheenbeen te kunnen laten opereren, daarna begint het pas echt… Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling.”

UPDATE 28-12-2011
Het is nu een paar dagen na de zware crash van Raymond Schouten. Hoewel de Waardhuizenaar nog steeds veel pijn heeft, zijn er gelukkig ook positieve berichten te melden. Schouten: “Ik krijg geen morfine meer, ik voelde me niet lekker en heel suf en daarom zijn we overgestapt op pijnstillers. Hierdoor voel ik me een stuk beter. Dokter Vos is langs geweest en zij is positief over het herstel na de operatie van zaterdag.”

“De wonden zijn al zo goed als dicht, ook de wond aan mijn scheenbeen, en daarom kan de volgende operatie aankomende donderdag al ingepland worden. Ze zullen dan mijn knie, de kom van de knie om precies te zijn, onder handen nemen en daar schroeven plaatsen.”

“Mijn scheenbeen staat gelukkig goed en daarom gaan ze donderdag bekijken of er dan al platen ingezet kunnen worden zodat de stellage die nu om mijn been zit weggehaald kan worden. Het zal waarschijnlijk een poosje gaan duren maar ik blijf positief en zodra ik kan gaan beginnen met revalideren ga ik hard werken aan mijn herstel!”

BERICHT 26-12-2011
Op zaterdag 24 december is Dutch Superbike-coureur Raymond Schouten tijdens een crosstraining op de indoorbaan van Roosendaal zeer ongelukkig ten val gekomen wat hem een gecompliceerde onderbeen breuk heeft opgeleverd. Schouten, die naast de wegrace ook regelmatig op de crossbaan te vinden is, kwam met zijn wiel in het verkeerde spoor en viel daardoor. Bij deze valpartij kwam hij met zijn linker onderbeen klem te zitten tussen het stuur en frame van zijn machine.

Al snel was duidelijk dat het om een serieuze verwonding ging en daarom werd Schouten direct vervoerd naar het ziekenhuis in Roosendaal waar bleek dat de breuken zo gecompliceerd waren dat hij overgeplaatst moest worden naar het Amphia ziekenhuis in Breda waar specialisten op dit gebied werkzaam zijn. Wat momenteel bekend is, is dat Schouten een breuk heeft in zijn knie, kuitbeen, en een open beenbreuk aan zijn scheenbeen en enkel, daarnaast heeft hij in zijn enkel nog meerdere breuken. Tevens was die enkel ook uit de kom maar deze is ter plaatse gezet.

Dokter Vos heeft zaterdagavond de eerste operatie voltooid. Omdat het om verschillende open wonden gaat, was het niet mogelijk om de operatie in een keer te doen. Daarom is Schouten zaterdag alleen aan zijn enkel geholpen, welke ook de meest complexe breuken had. Deze operatie is geslaagd en alles zit weer op zijn plaats, de enkel en wond moeten nu eerst rust hebben waarna een volgende operatie ingepland kan worden. Het onderbeen is in een stellage geplaatst zodat hij rust krijgt en er verder niets bij de wond kan komen.

Het is momenteel afwachten hoe het herstel gaat verlopen en wanneer de volgende operatie gepland kan worden. Duidelijk is dat Schouten een lange herstelperiode tegemoet gaat, waarbij het nu te vroeg is om te zeggen hoe lang dit herstel gaat duren. Schouten: “Het ging eigenlijk helemaal niet hard maar ik ben gewoon heel ongelukkig terecht gekomen. Het was erg pijnlijk maar momenteel gaat het wel met behulp van morfine. Wel voel ik me heel suf en wil eigenlijk alleen maar slapen”.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen