donderdag 25 april 2024

100-jarig BMW Motorrad trakteert, ontdek je voordeel!

Wie jarig is, trakteert. BMW Motorrad doet dat, en hoe! Voor een historisch lage prijs van slechts 100 euro krijg je reisaccessoires cadeau. Afhankelijk van het gekozen model kan je voordeel oplopen tot wel 1.350 euro. Een zeer aantrekkelijk jubileumaanbod dus! Het gaat om accessoires als zijkoffers, binnentassen, een topkoffer, tanktas, bagagerol, etc. Kortom, zo is je nieuwe BMW direct klaar voor je eerste reis of avontuur.

Weg van gebaande paden

Avontuur past bij BMW Motorrad. We wijken graag af van de gebaande paden. Zo zijn de GS-modellen ontstaan, onze zeer populaire reis-enduro’s. In de jaren tachtig van de vorige eeuw verscheen de BMW R 80 G/S op het motortoneel. Design, opbouw en kleurstelling waren ontleend aan de machtige enduro waarmee BMW met succes had meegedaan aan de Parijs-Dakar Rally. De gedurfde, ja zelfs extravagante styling met het snavelvormige voorspatbord, sloeg boven verwachting goed aan. Een nieuw segment was geboren. Vandaag de dag hebben nagenoeg alle merken een allroad in hun aanbod.

‘Make Life A Ride’

Durf, voorwaartse drang en het overwinnen van uitdagingen kenmerken de 100-jarige geschiedenis van BMW Motorrad. Dat zag je bij de komst van de BMW R 32 in 1923, de creatie van toenmalig BMW constructeur Max Friz. Dat zie je nu in het World Superbike Championship (WSBK), waaraan BMW Motorrad meedoet. Het gedachtegoed ‘Make Life A Ride’ is de rode draad. Tegenslagen zijn geslecht met doorzettingsvermogen. Opgeven is geen optie, ook niet bij Michael van der Mark die nu racet op de BMW M 1000 RR in het WSBK. De historie van BMW Motorrad wordt gekenmerkt door mensen die een passie delen. Het zijn avonturiers, dromers, knutselaars, coureurs en visionairs. Max Friz en ook Rudolf Schleicher die in 1924 verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de
BMW R 37, het eerste sportmodel van BMW Motorrad. Of Ernst Jakob Henne, die in 1937 op een met kuipdelen ingekapselde BMW 500 Kompressor met 279,503 km/h een snelheidsrecord vestigde.

Rijdende legendes

Legendarisch in de historie is de BMW R 90 S van designer Hans A. Muth, in 1973 de eerste superbike van BMW Motorrad. De BMW R 100 RS was in 1976 de eerste productiemotor met een in de windtunnel ontwikkelde volle kuip voor een lage luchtweerstand en goede bescherming tegen weer en wind. Snel daarna werd de volle kuip de norm in de hele motorindustrie. Het opzoeken van grenzen is in de huidige 21e eeuw voortgezet. Voorbeelden daarvan zijn de BMW K 1600 modellen met de uiterst verfijnde en soepele zescilindermotor. Modellen die ondanks het hoge gewicht buitengewoon makkelijk te sturen zijn door de naar voren gekantelde motor voor een laag zwaartepunt. Een kenmerk dat ook de boxermotoren van BMW wendbaar maakt, zelfs zwaargewichten als de Big Boxer BMW R 18 cruisermodellen. Ter ere van het jubileum is de BMW R 18 100 Years Edition uitgebracht in een gelimiteerd aantal van 1.923 exemplaren, precies evenveel als van de jubileumversie van de BMW R nineT 100 Years Edition. Een aantal dat knipoogt naar het jaar 1923 waarin het allemaal begon voor BMW Motorrad.

Jubileumaanbod voor jou!

Het huidige aanbod van BMW Motorrad is momenteel zeer uitgebreid en divers. Van de vederlichte BMW G 310 R en GS tot aan ultieme toermotoren als de BMW R 1250 RT en de BMW K 1600 GT. Of van de ongenaakbare reis-enduro BMW R 1250 GS tot aan de op toekomstige stedelijke mobiliteit gerichte elektrische scooter BMW CE 04. Dan zijn er nog de ‘naked’ Roadster modellen en de Heritage modellen op basis van de BMW R nineT en BMW R 18. Welke je ook kiest, je profiteert tot en met eind mei 2023 mee van het jubileumaanbod: voor 100 euro reisaccessoires waarvan het voordeel kan oplopen tot 1.350 euro. Voor alle 32 modellen die het modelgamma van BMW Motorrad op dit moment rijk is doet de BMW Motorrad dealer je graag vrijblijvend een passend aanbod.

Ontdek snel jouw voordeel: www.bmw-motorrad.nl/jubileumvoordeel

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen