14th international Vmax Meeting Belgium 15-16 augustus 2014

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De liefhebbers van motorfiets, zullen wellicht de legendarische Vmax kennen.  Dit PK monster uit de stal van Yamaha bestaat sinds 1985 en heeft lange tijd geen concurrentie gehad met  zijn 145 pk, dat voor die tijd ondenkbaar was bij andere motoren.  Ondertussen kreeg hij in 2009 de langverwachte opvolger, die met zijn 200 pk en 1700 cc, opnieuw de grenzen verlegt.

Met de bedoeling om vmaxrijders te verenigen en het imago van de motorrijder in het algemeen te verbeteren, werd er in 1992 een Belgische Vmax Club opgericht door Michel Neven van Yamaha Europe.  Deze club met haar zeven bestuursleden is tot op vandaag nog zeer actief is in het motorgebeuren.  Zo wordt dit jaar voor de dertiende maal een internationale vmax meeting georganiseerd en ditmaal is Sint-Niklaas aan de beurt.   Deze meeting is met de jaren uitgegroeid door de grootste van Europa en verwelkomt jaarlijks meer dan 350 speciale, customs Vmaxxen, afkomstig van de meeste Europese landen.

De Vmax, die ook nog “stoplichtsprinter” wordt genoemd, voelt zich dan ook perfect thuis op deze meeting, waar voor de gelegenheid een heuse dragstrip wordt getrokken en hij zich kan meten ten opzichte van zijn gelijken of andere motoren.   Twee dagen van echte Vmax Fun, waarbij iedere motorliefhebber welkom is..  Verder is er een spectaculaire stuntshow van Mag Team Extrème, behendigheidsproeven, “the strongest club contest” heel wat standen met motoronderdelen en  om af te sluiten een Vmaxparty, opgeluisterd door twee live bands.

 

Het Vmax treffen gaat dit jaar door op de terreinen van het KTA ZWIJNDRECHT, Scheldedijk 20 te Zwijndrecht, ook wel gekend als Cenflumarin of Fort St Marie.  

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?