donderdag 29 februari 2024

2 september: Promotor gaat naar de Italdag. Jij ook?

Op zondag 2 september kun je de Promotor stand vinden op de Italdag. De Italiaanse Dag strijkt voor de achtste keer neer op Recreatiegebied De Meent, aan de Klassenburgerstraat in Beusichem.

Het programma van de Italdag is weer boordevol gevuld met onder andere een uniek Italiaans motormuseum, veel muziek, een expositie, diverse (kinder)activiteiten en een ruim aanbod van standhouders en importeurs.

Motoren

Met mooi weer kun je er duizenden Italiaanse motorfietsen bewonderen. Die worden geparkeerd op de Italiaans beveiligde motorparking. Niet-Italiaanse motorfietsen hebben een speciale parking buiten het festivalterrein. Ook voor auto’s is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Ducati Club Nederland & Aprilia Riders Association

Ducati Club Nederland (DCN) bestaat 40 jaar en Aprilia Riders Association (ARA) 20.  Beide clubs pakken uit op de Italdag. Met onder andere een DCN ’40 expositie, waar de historie van de club wordt neergezet. Rond 12:00 uur vindt er een recordpoging plaats door de Dutch Ducati Classic Multistrada Facebookgroep. Voor alle ARA-clubleden ligt o.a. een gratis T-shirt klaar.

Italiaans motorfestival

De Italdag voorziet in de complete Italiaanse lifestyle. Er zijn tal van standhouders en de livebands Motel ’35 en The Reverend zullen op het hoofdpodium spelen. Op de Kerspop Talent Stage zullen diverse lokale artiesten hun opwachting maken. Kom tot rust bij het foodcourt en de DCN Fulmini Hangout Area.

Iedereen kan gratis deelnemen aan de Scrambler raad & winactie, waar je een weekend Ducati Scrambler rijden kan winnen. Ook voor de kinderen is met diverse luchtkussens voldoende te doen. De importeurs van Aprilia, Benelli, Ducati en MV Agusta zullen op de Italdag een ruim aanbod aan nieuwe motormodellen presenteren waarop proefgereden kan worden.

Ducati Zaltbommel Stand met kleding en merchandise

Een Italdag zonder de Ducati Zaltbommel is bijna niet voor te stellen. Ook dit jaar zijn wij aanwezig met een mooi aanbod van office Ducati hebbedingetjes en kelding. We kunnen op de Italdag 2018 al wat laten zien van de collectie 2019 en er zijn aantrekkelijke kortingen op kleding en merchandise.  De Ducati zaltbommel stand is te vinden op het Parc Fermé.

Parc Fermé powered by Gallery Aaldering

Op het Parc Fermé staan de meest bijzondere en exclusieve motoren. Van klassieke oldtimers tot de meest recente special editions. Zo kom je ongetwijfeld de Ducati V4 speciale en de MV Agusta RVS#1 tegen. Een deskundige jury zal in zes categorieën prestigieuze trofeeën uitreiken voor de mooiste Italiaanse motorfiets van bouwjaar vóór 1970, tussen 1970 en 1990, vanaf 1990, meest bijzondere retro-bike/caféracer, de Ducati Zaltbommel Bokaal voor de mooiste Ducati en als hoofdprijs de Gallery Aaldering Trofee voor de mooiste motorfiets van het evenement. De jurering is tussen 12:00-14:00 uur, waarna op het hoofdpodium de prijsuitreiking volgt. Van tevoren aanmelden is niet nodig

Op het Parc Fermé staat een uniek Gallery Aaldering Museum. Zes pronkstukken waaronder een Benelli Sei racer 6-cilinder, een Ducati 998s Bayliss en een MV Agusta 750s America zullen vergezeld worden door een Ferrari 275 GTB longnose aluminium. Deze collectie is nooit eerder in deze samenstelling in Nederland vertoond.

Programma

Het evenement en de activiteiten zijn gratis toegankelijk en duurt van 10:00-17:00 uur. Alle informatie, het programma en de plattegrond vind je op www.italdag.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen