zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

200.000 boetes op N-wegen sinds invoering van trajectcontroles

Trajectcontroles op N-wegen hebben sinds de invoering anderhalf jaar geleden zo’n 200.000 boetes opgeleverd. De meeste boetes werden uitgedeeld op de N325 tussen Westervoortsedijk en Huissen, blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie.

De trajectcontroles zijn nu op negentien N-wegen ingevoerd, vandaag volgt de twintigste en laatste. Dat is de N205 (Drie Merenweg) in de buurt van Hoofddorp. Daar geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

Europa: Waar staan de meeste camera’s en geven ze hoogste boetes?

Snelheidsovertredingen worden automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en vervolgens komt er een boete. Volgens het OM hebben de controles veel nut en zijn ze nodig.

De twintig N-wegen:

Afbeelding: NOS.

Gevaarlijkste wegen van Nederland

Provinciale wegen zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland, stelt het OM. Grofweg een kwart van alle verkeersdoden valt op de provinciale wegen, terwijl maar 6 procent van de wegen in Nederland een provinciale weg is.

“Het is dus belangrijk dat de wegen daar veiliger worden gemaakt”, zegt officier van justitie Lindi van Hemert. “Met een trajectcontrole wordt er minder hard gereden en daardoor is de weg dus veiliger.”

Top-5 van de meest uitgedeelde boetes op N-wegen (t/m 30 april 2021)

  1. N325 Westervoortsedijk – Huissen (beide richtingen) 36.442
  2. N381 Drachten – Donkerbroek (beide richtingen) 25.161
  3. N201 Aalsmeer – Legmeerdijk – Zijdelweg (beide richtingen) 23.362
  4. N260 Tilburg – Rugdijk – Stokhasseltlaan (beide richtingen) 19.396
  5. N256 Colijnsplaat – Zierikzee (beide richtingen) 9843

Bron: NOS.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen