200 zondagsrijders op de bon

Voor wie het niet heeft meegekregen: gisteren werd ‘the Ride of the Century’ gereden met als startpunt het Amsterdamse Nieuw Sloten. Voor velen een ‘ontspannen’ ritje, voor de anderen een ritje om wat gekker te doen dan normaal.

Meer dan duizend motorrijders gaven gehoor aan de oproep om mee te rijden die op social media werd gedaan. Ondanks dat de startlocatie pas laat bekend werd, kwamen motorrijders vanuit het hele land op de tocht afgereden. Iedereen had zijn of haar eigen reden om mee te willen rijden. 

Voor zo’n tweehonderd motorrijders die meereden was het extra feest, want zij kunnen nog één, of meerdere bekeuringen verwachten vanwege verkeersovertredingen. Zij kunnen een envelopje van het CJIB verwachten met een boete voor onder andere het rijden door en rood licht, negeren van doorgetrokken strepen en het gebruiken van de vluchtstrook als wel het trottoir. Daarnaast werden er op camerabeelden die politie in burger maakte tijdens de tocht een aantal maal artikel vijf – wheelies en/of stoppies – geconstateerd.

De politie geeft aan dat zij de motorrijders bewust door hebben laten rijden en niet tijdens de tocht staande te houden. Voor zo’n tien motorrijders wordt het opnieuw de schoolbanken induiken, want zij krijgen een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) opgelegd. Er zijn betere manieren om je week te beginnen…

Bron en foto: AT5

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.