donderdag 28 maart 2024

MotoGP Spielberg terugblik

Vorige week vroegen we redacteur Nick naar zijn voorspelling voor de MotoGP in Spielberg:

“Waar nattigheid later in het weekeinde voor sensatie zorgde in Brno, lijkt dat op de Red Bull Ring andersom te worden, want lijkt in de aanloop vooral vies weer te worden en op zondag prima weer. Dus opnieuw is het onvoorspelbaarheid troef. Tel daar bij op dat het MotoGP-circus pas voor het de tweede maal op de Oostenrijkse omloop uitkomt, en je kunt al je voorspellingen net zo goed maken met een dartboard. Al bleek Ducati vorig jaar wel het dominantste merk, met een Ducati vooraan in alle sessies op eentje na, waar de Ducati’s op plek twee en drie stonden. Zou dit dan toch het weekend van Lorenzo worden? De GP16 bleek bij het uitaccelereren flink te profiteren van de vleugels, maar aangezien ze die niet meer hebben, kan Lorenzo’s aero-kuip misschien uitkomst bieden. Of die van Petrucci anders… 

Of Bendsneyder zijn vorm van Tsjechië mee kan nemen naar Oostenrijk, is koffiedik kijken. Al was de Nederlander echt niet onverdienstelijk op pad verleden jaar; de Red Bull Ring ligt hem blijkbaar wel. Al waren de kaarten bij de GP van vorig jaar wel iets anders geschud. Toen kwamen er in de top-10 liefst zes KTM’s aan de meet, waaronder Bendsneyder op P7, maar inmiddels is de Honda echt wel de betere machine. Het is dan ook duimen dat het Red Bull KTM-team een beetje thuisvoordeel heeft op de Red Bull Ring.”

Nick zat op de goede weg met de MotoGP, echter ging Dovizioso er met de overwinning vandoor. We vroegen Nick naar een terugblik:

“Mijn twee gokken voor de overwinning – Lorenzo misschien wel, of toch Petrucci? – gingen in één ronde twee compleet verschillende kanten op. Petrucci fikte zijn koppeling tot gruis bij de start – iets met ‘Gij kunt zeker gin wheelie, jongûh!’ – en Lorenzo pakte prompt gewoon de leiding. En fier ook, sodeju. Ik voelde me even Nostradamus zelve. Alleen, ja; de veilige opties als de beter presterende Dovi of de immer competitieve Márquez zijn niet voor niets de logische keuze. Wat een magistraal gevecht werd me dat nog. Dan maar geen gelijk; voor laatste rondes als gister geef ik met alle plezier mijn ongelijk toe!”

Voor Bendsneyder was het een uitvalbeurt nadat hij een aantal ronden vooraan heeft gereden. Nick: 

“Wat Bo betreft… Tsja, we worden verwende nesten met zijn allen. Bo voorop is plots geen uitzondering meer, maar een must. Druk tot en met dus, dan krijg je wat er met hem en McPhee gebeurde in bocht 1. In plaats van dat we allemaal gewoon weer eens gruwelijk trots zijn op de Rotterdammer. Wat mij betreft went het nooit; zo gaaf een Nederlander voorin. En volgend keer (weer) beter!”

STAND IN HET WK

MotoGP

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Marc MARQUEZ

Honda

SPA

174

2

Andrea DOVIZIOSO

Ducati

ITA

158

3

Maverick VIÑALES

Yamaha

SPA

150

4

Valentino ROSSI

Yamaha

ITA

141

5

Dani PEDROSA

Honda

SPA

139

 

Moto2

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Franco MORBIDELLI

Kalex

ITA

207

2

Thomas LUTHI

Kalex

SWI

181

3

Alex MARQUEZ

Kalex

SPA

153

4

Miguel OLIVEIRA

KTM

POR

133

5

Francesco BAGNAIA

Kalex

ITA

100

 

Moto3

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Joan MIR

Honda

SPA

215

2

Romano FENATI

Honda

ITA

151

3

Aron CANET

Honda

SPA

137

4

Jorge MARTIN

Honda

SPA

105

5

Fabio DI GIANNANTONIO

Honda

ITA

95

13

Bo BENDSNEYDER

KTM

NED

38

Foto: 2snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen