2012 Yamaha YZF-R1 gepresenteerd

Yamaha heeft de nieuwe YZF-R1 gepresenteerd. Het grootste nieuws is dat er standaard een zestraps instelbaar traction controle systeem op de nieuwe Japanse Superbike zit. Dit systeem is afkomstig uit de MotoGP en dus mede ontwikkeld door Ben Spies, die je op de foto hierboven ziet jagen met de 2012 R1.

Ook de ECU is aangepakt. Dit moet zorgen voor een betere vermogensafgifte in met name het lage en midden toerengebied. Kenners zullen ook meteen zien dat er een andere kroonplaat (uit de GP) en andere voetsteunen gemonteerd zijn. Meer opvallend is de iets veranderde snuit en het gebruik van ledverlichting. Als laatste, de hexagonale uitlaatkappen zijn ook aangepast.

De prijs wordt jammer genoeg later pas bekend gemaakt. Wel staat vast dat de R1 leverbaar wordt in Anniversary White New (ter ere van vijftig jaar Yamaha in de GP’s) en Matt Grey. Daarnaast blijft de Yamaha ook verkrijgbaar in Yamaha Blue en Competition White.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?