woensdag 24 april 2024

2012 Yamaha YZF-R1 gepresenteerd

Yamaha heeft de nieuwe YZF-R1 gepresenteerd. Het grootste nieuws is dat er standaard een zestraps instelbaar traction controle systeem op de nieuwe Japanse Superbike zit. Dit systeem is afkomstig uit de MotoGP en dus mede ontwikkeld door Ben Spies, die je op de foto hierboven ziet jagen met de 2012 R1.

Ook de ECU is aangepakt. Dit moet zorgen voor een betere vermogensafgifte in met name het lage en midden toerengebied. Kenners zullen ook meteen zien dat er een andere kroonplaat (uit de GP) en andere voetsteunen gemonteerd zijn. Meer opvallend is de iets veranderde snuit en het gebruik van ledverlichting. Als laatste, de hexagonale uitlaatkappen zijn ook aangepast.

De prijs wordt jammer genoeg later pas bekend gemaakt. Wel staat vast dat de R1 leverbaar wordt in Anniversary White New (ter ere van vijftig jaar Yamaha in de GP’s) en Matt Grey. Daarnaast blijft de Yamaha ook verkrijgbaar in Yamaha Blue en Competition White.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen