zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

2020 Honda CRF1100 Africa Twin heeft 1.084cc blok

In juli presenteerde Honda een video waarin we geplaagd werden met het motto True Adventure. We gingen er terstond van uit dat Honda doelde op de nieuwe CRF1100L Africa Twin. Dankzij certificeringsdocumenten die in Australië zijn gepubliceerd én Motorcycle.com kunnen we er gevoeglijk vanuit gaan dat het ook zo is. Uit de documenten kunnen we het volgende destilleren.

De 2020 Honda Africa Twin heeft 1.084cc blok, er is keuze uit een manuele of een dual clutch transmissies en er komt een standaard versie van en een Adventure uitvoering. Volgens deze documenten produceert het 1.084cc blok 101 pk @ 7.500 tpm. De ‘oude’ Africa Twin deed met z’n 998cc blok 94 pk.

Wordt absoluut vervolgd.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen