Rossi maakt thuistoer in aanloop naar Misano

‘Als een MotoGP-fiets voor de straat’. Zo worden motorfietsen heel sporadisch nog wel eens omschreven, maar niets komt in de buurt van het echte werk natuurlijk. Dat werd deze week bewezen toen Valentino Rossi een thuistoer door Tavulia maakte op zijn Yamaha YZF-M1. Valentino Rossi’s ereronde hadden we eigenlijk pas verwacht bij het naderen van het einde van zijn carrière maar de Italiaan gaat onverhinderd door in de Koningsklasse. Het hele feestje was overigens natuurlijk niet geheel spontaan maar werd georganiseerd in aanloop naar de MotoGP-ronde van San Marino op het circuit van Misano.

Tavulia

Het dorp waar VR46 opgroeide ademt ‘Valentino Rossi’. De man wist het dorp op de kaart te zetten als een soort tweede Santiago de Compostella. Een bedevaartsoord van jewelste. Met een pizzaria, fanshop en – op kleine afstand van het dorp – de VR46 Ranch is er voor toeristen meer dan genoeg te beleven. Toch is de Yamaha-coureur niet heel erg vaak in het openbaar te zien in het dorp. Dat kan ook natuurlijk niet met een druk reisschema als het zijne. Leuk is het dan ook om te zien dat de ouwe Doctor tijdens zijn ereronde zichtbaar schik heeft. Het lijkt net werken!

Álle foto’s van de dag vind je op MotoGP.com.

Valentino Rossi Tavulia San Marino Misano The Doctor VR46 Yamaha YZF-M1

Foto’s: Diego Sperani

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL