maandag 24 juni 2024

2021 Ducati Panigale V4 SP: Nieuw in de Panigale-familie

Met de 2021 Panigale V4 SP brengt Ducati het historische acroniem terug dat staat voor Sport Production. Het bijzondere karakter van het nieuwe model wordt ook benadrukt door het productienummer dat op de kroonplaat is gegraveerd.

De 2021 Panigale V4 SP levert 214 pk en een koppel van bijna 118 Nm. Het drooggewicht wordt aangegeven met 173 kg. Veel onderdelen zijn afkomstig van de Ducati Superleggera V4, zoals de carbonvelgen, remklauwen, hoofdremcilinder, droge koppeling en de 520-kettingmaat. De Ducati is uitgerust met alle technische voorzieningen om zijn kwaliteiten op het circuit te laten zien.

Alleen al de 5-spaaks carbon velgen besparen 1,4 kg ten opzichte van de gesmede aluminium velgen. Dit maakt de fiets veel wendbaarder. Aan de voorzijde worden Brembo’s MCS radiaalpomp, Stylema R-remklauwen en twee 330 mm remschijven gebruikt. Deze componenten zijn ontworpen om een gelijkmatige remdruk te garanderen, zelfs tijdens lang en hard remmen. De voetsteunen zijn gemaakt door Rizoma, zijn gemaakt van aluminium en zijn verstelbaar om ze aan te passen aan uw eigen ergonomie.

2021 Ducati Panigale V4 SP Racekit

Er wordt een racekit meegeleverd voor gebruik op het circuit, zodat je de achteruitkijkspiegels en de kentekenplaathouder kunt verwijderen en een open koppelingsdeksel kunt gebruiken. De Ducati Data Analyzer inclusief een GPS-module is ook inbegrepen.

Het lakwerk is gebaseerd op het uiterlijk van de MotoGP- en SBK-motoren, zoals die in de winter werden getest. Het kleurenschema is herzien door het Ducati Style Centre. De aluminium tank werd slechts gedeeltelijk met kleur behandeld. De kuip is matzwart en de details zijn rood. Natuurlijk werden ook koolstofcomponenten gebruikt, zoals de spatborden.

Over de prijs van de 2021 Ducati Panigale V4 SP is nog niets bekend, de eerste motoren zouden in maart 2021 bij de dealers moeten staan.

Alles over de 2021 Ducati Multistrada V4, V4S & V4S Sport

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen