2021 Honda Forza 750 krijgt DCT (video)

Met een nieuwe teaservideo van Honda kunnen we zien hoe de nieuwe Forza 750 eruit komt te zien. De motorscooter wordt aangedreven door de 745cc tweecilinder van de X-ADV, heeft de DCT-versnellingsbak met dubbele koppeling, rij-modi, LED-koplampen en starten zonder sleutel.

14 oktober is de datum die Honda heeft uitgekozen voor de presentatie van de nieuwe Forza 750. In afwachting van die datum publiceert Honda op het eigen YouTube-kanaal enkele teaservideo’s die de komst van dit nieuwe model aankondigen. Zoals het hoort, het is niet voor niets een teaser, is er weinig informatie, maar er begint iets te gloren.

Wat je ziet in deze teaservideo is een maxiscooter die gekenmerkt wordt door een imposante voorkant en een scherpere achterzijde. De vorige video’s maakten al duidelijk dat de nieuwe Forza 750 wordt aangedreven door dezelfde 745cc tweecilinder die wordt gebruikt voor de X-ADV. Ook lieten de video’s de rijke standaarduitrusting zien, zoals sleutelloos starten met afstandsbediening, LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers onder de luchtinlaten, royaal bemeten achterlicht en een dashboard dat bestaat uit een kleurendisplay.

De nieuwe Forza 750 heeft verschillende vooraf ingestelde rij-modi, naast een User-instelling met tal van parameters die door de berijder zelf worden ingesteld, zoals vermogen (P), motorrem (EB) en tractieregeling (T). D zou kunnen staan voor Drive waarmee de berijder de DCT kan beheren. De aanwezigheid van die versnellingsbak wordt ook bevestigd door de schakelindicator die zichtbaar is op het display.

Het symbool in de linkerbovenhoek vertelt ons dan dat je functies via bluetooth kunt koppelen aan je mobiele telefoon. Misschien om gebruik te maken van diensten zoals Android Auto en Apple Car Play, die al aanwezig zijn op de Gold Wing.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?