vrijdag 3 februari 2023

2021 Honda Forza 750 krijgt DCT (video)

Met een nieuwe teaservideo van Honda kunnen we zien hoe de nieuwe Forza 750 eruit komt te zien. De motorscooter wordt aangedreven door de 745cc tweecilinder van de X-ADV, heeft de DCT-versnellingsbak met dubbele koppeling, rij-modi, LED-koplampen en starten zonder sleutel.

14 oktober is de datum die Honda heeft uitgekozen voor de presentatie van de nieuwe Forza 750. In afwachting van die datum publiceert Honda op het eigen YouTube-kanaal enkele teaservideo’s die de komst van dit nieuwe model aankondigen. Zoals het hoort, het is niet voor niets een teaser, is er weinig informatie, maar er begint iets te gloren.

Wat je ziet in deze teaservideo is een maxiscooter die gekenmerkt wordt door een imposante voorkant en een scherpere achterzijde. De vorige video’s maakten al duidelijk dat de nieuwe Forza 750 wordt aangedreven door dezelfde 745cc tweecilinder die wordt gebruikt voor de X-ADV. Ook lieten de video’s de rijke standaarduitrusting zien, zoals sleutelloos starten met afstandsbediening, LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers onder de luchtinlaten, royaal bemeten achterlicht en een dashboard dat bestaat uit een kleurendisplay.

De nieuwe Forza 750 heeft verschillende vooraf ingestelde rij-modi, naast een User-instelling met tal van parameters die door de berijder zelf worden ingesteld, zoals vermogen (P), motorrem (EB) en tractieregeling (T). D zou kunnen staan voor Drive waarmee de berijder de DCT kan beheren. De aanwezigheid van die versnellingsbak wordt ook bevestigd door de schakelindicator die zichtbaar is op het display.

Het symbool in de linkerbovenhoek vertelt ons dan dat je functies via bluetooth kunt koppelen aan je mobiele telefoon. Misschien om gebruik te maken van diensten zoals Android Auto en Apple Car Play, die al aanwezig zijn op de Gold Wing.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen